fredag 24. juni 2011

Peonen "Kristina" og Kristina i Anna`s bolero


Dagene rusler avgårde og jeg rusler med. Formen er litt jojo for tiden og sommerværet er ikke akkurat slik jeg ønsket meg det skulle være, vi har altfor mye vind og altfor lave temperaturer,og parasollen som jeg i vinter drømte om å sitte under med strikketøy og kaffekopp har jeg bare  fått brukt en gang eller to. I hagen skjer det likevel mye, den ene blomsten etter den andre springer ut og akkurat nå gleder jeg meg stort over at peonene som jeg sådde for noen år siden har klart vinteren og er i god form.
Den ene av dem - "Kristina" - som jeg har oppkalt  etter barnebarnet mitt startet blomstringen først.
Den er virkelig en skjønnhet synes jeg, og jeg er mektig stolt over at den er blitt til i min hage. "Kristina" har nydelige kronblader, det ene laget etter det andre, flott farge og en behagelig og god duft. Hva mer kan man ønske seg?

Barnebarnet Kristina er jeg selvsagt også mektig stolt av og hun er enda skjønnere enn peonen hun har gitt navn til.
Her sitter hun på gulvet og "hjelper" sin bror med å åpne fødselsdagspakkene.
Jeg har strikket en bolero til henne som hun kan ha på seg når sommerværet er litt kjølig og skuldrene trenger litt luning, eller rett og slett bare fordi det er fint med bolero.
Oppskriften til denne har jeg funnet her på bloggen G-Anette`s Kreativiteter.
Jeg har strikket den i  Duett fra Sandnes garn og det er litt tynnerer enn garnet i oppskriften, men det geniale med denne oppskriften er at det er super enkelt å bruke andre garntyper eller tykkelser for da strikker man bare med litt fler/færre masker og lager fler/færre mønsterrapporter - alt etter behov. Jeg glemte å ta bilder av den før den ble gitt bort så derfor har jeg ingen bilder av den forfra, men gå inn på linken til oppskriften så ser du den forfra også.
Ellers holder jeg fremdeles på med eksperimentering på garnfargefronten og det er bare så himla gøy! Jeg har ikke kommet til plantefarging ennå og gjør det vel heller ikke før jeg har tømt butikkhyllene for konditorfarge. Akkurat nå ligger det et nøste med grønt garn i gryta og det er like før jeg skal ta det opp for skylling og vasking. Etterhvert kommer det nok  bilder og kanskje noe ferdig strikka av garnet "mitt".

7 kommentarer:

 1. Så flott bilde av den skjønne jenta i den fine boleroen!! Og peoner er berre så vakkert!!

  SvarSlett
 2. Nydelig peon og enda nydeligere barnebarn!
  Den boleroen har jeg sett og har planer om å strikke for den er så søt. Men strikkearmen fungerer ikke enda, så her smøres det med tålmodighet i store doser :)

  God helg.

  SvarSlett
 3. En nydelig trio :) Så morsomt med egen pion! Jeg har bare en som ikke har villet blomstre enda, men nå får den mere lys, så da er det kanskje håp?

  SvarSlett
 4. Nydelig selvsådd Peon med de blå Storkennebbene.
  Boleroen og barnebarnet er kjempesøte.

  Håper været har stabilisert seg og det har blitt varmere...

  SvarSlett
 5. Så nydelig peon, dobbelt artig at den er hjemmelaget :)
  Skjønt barnebarn også naturligvis. God helg Marit :)

  SvarSlett
 6. For en flott peon, og så artig at den er blitt til hos deg, og har fått navn etter barnebarnet :) Skjønner godt du er stolt! Nydelig bolero også, koselig med hjemmestrikkede ting.

  Hilsen Margrethe

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.