mandag 21. juni 2010

På jordbærtur i nye shorts


For noen dager siden fikk jeg en ny spennende bok: 'Sikksakk' laget av May B. Langhelle, det er samme dama som har skrevet strikkeboka 'Myk start'. Denne nye boka inneholder mønster til søm av barneklær sydd av brukte voksenklær. Midt i blinken for meg som liker gjenbruk. Selvfølgelig går det an å bruke nye stoffer eller stoffer fra lageret som jeg har gjort med denne shortsen.
Shorts er ikke lenger hva det en gang var. Jeg husker godt at shortsene var både kortere og trangere for noen år siden. Disse som i boka kalles shorts er vel heller korte langbukser, men mønsteret var godt og kommer helt sikkert til å brukes igjen. Veldig enkelt og fort gjort å sy, ingen glidelås i denne bare strikk i livet. Jeg har satt på en lomme for å pynte den litt og så hadde jeg en søt liten fiskeknapp i knappeesken min som passet perfekt til stoffet. For å fortsette den enkle stilen har jeg sydd en hempe til knappen istedefor å lage tradisjonellt knapphull. Stoffet er litt løst i veven og godt å ha på seg, men for å gjøre den ekstra slitesterk i sømmene har jeg sydd franske sømmer. Det tar jo littebitte grann lenger tid, men blir både penere og sterkere.
Olai og morfar koste seg med jordbær og nå er det blitt så pass mange som modner at vi kan ta oss en jordbærtur hver dag.
Det er  Sommer det!

11 kommentarer:

 1. ja det er sommer det! Det har vi også gjort tidligere år,- på besøk hos bestemor og i jordbæråkeren..
  men her på sunnmøre er det ikke sommerver og det siste jeg hørte var at det var kun blomster på bærplantene i Valldal.. Så det er ikke sommer ennå... ha en flott dag
  J

  SvarSlett
 2. Ja dette hørtest koselig ut, jordbærene er nok ikkje modne her hos oss enno!! Flott shorts du har sydd, har litt lyst på den boka ja. Ha ein god dag:))

  SvarSlett
 3. Heldige lilleprinsen. Både ny kortbukse og modne jordbær. Det er barndom det!!!

  SvarSlett
 4. Härliga bilder Marit!
  Och kul att sy något till barnen.
  Jag sydde också en del till mina barn när de var mindre. Ett nöje att hitta på egna lösningar.
  Ha en skön vecka!
  hälsn
  AnnA

  SvarSlett
 5. Hvor er han sød! Og sikke nogle kære shorts - de ser ud til at være gode at lege og bevæge sig i. Her i Århus er jordbærrene desværre slet ikke modne endnu.
  Hver gang jeg besøger din blog, tænker jeg på, at da jeg var en lille pige, havde jeg en penneveninde i Kristianssand, der hed Marit, og som jeg skrev sammen med i flere år:-)

  SvarSlett
 6. Kjempefin shorts, nydelige sommerbilder. Digger detaljene. Fiskeknappen gjør virkelig susen!

  Har blitt tipsen om den boken tidligere, men ikke sett i den selv enda.

  SvarSlett
 7. Ny shorts og jordbærspising rett fra plantene ser herlig ut for en liten gutt og er med på å skape gode sommerminner.
  Imponert over hvor flink du er til å sy og den knappen var jo bare knall
  Ha en flott midtsommeruke! :)

  SvarSlett
 8. Så flott shorts du har sydd! Skjønner at jeg må sjekke opp denne boka. Takk for tipset:o) Har så lyst å sy noen kjoler til mine nieser, men må ha noen enkle mønster først:o)) Nå fikk jeg inspirasjonen!

  Ønsker deg flotte sommerdager. Håper solen og varmen når deg.
  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 9. Så fine shorts! Har tittet på den boka jeg også.
  Ja, jordbær fra egen hage er ekte sommer! Her har vi bare jordbærblomster foreløpig - men det lover jo godt!
  Ha en finfin uke!

  SvarSlett
 10. Ååå så herlige bilder! Han ser ut til å stortrives med jordbærene ja, Og har du laget den shortsen, den er jo bare råfin! Du er utrolig flink! Ha en fin St.Hans - vi er vel lovet fint vær!

  SvarSlett
 11. For noen herlige bilder! Sommer og kos, jordbær og ny kjempesøt shorts. Lomma så veldig proff ut, med den lille "kanten" øverst, og knappen var jo midt i blinken! Har bare sydd denne modellen som bukse foreløbig, men skal jammen huske på å kutte litt på lengden når shortsene skal til pers. Enig med deg i at gutta godt kan ha litt kortere shortser. Kan være godt at sola slipper litt til, eller at man kan vasse til knærne etter blåskjell til krabbesnøret, uten å gå med våte buksebein resten av dagen!

  Klærne litt lenger oppe her var forresten kjempeskjønne! Herlighet, du må være drømmebestemor som lager sånne flotte saker!

  Men hva er fransk søm? Kanskje noe nytt å lære, eller kanskje noe jeg kaller noe annet? (o:

  Ha en fin dag i sola!

  Klem

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.