tirsdag 19. oktober 2010

Tynn, enkel ullgenser

Høsten er kommet og behovet for varmere klær med den. Jeg har strikket en tynn, enkel ullgenser som skal få varme og lune under dressen eller jakken til en aktiv barnehagegutt. Jeg liker tynne ullplagg og synes nesten ikke man kan få for mange av dem. Det er så godt når det man skal ha på seg under ikke blir for tykt, da er det bedre å kle seg med lag på lag. Genseren er strikket i Shetland soft fra Malsen og mor, samme garn som denne. Jeg synes fremdeles garnet lugger litt når jeg strikker, men etter en vask, håndvask vel og merke, så blir den mye mykere. Etter forrige genser i dette garnet lurte jeg på om det ville klø på en liten kropp, men etter de tilbakemeldingene jeg har fått så er det ikke noe problem. Det klør ikke på min lille mormorsgutt, og det var godt å høre for jeg har ennå mer garn på lager. Det er utrolig drøyt, det er ikke mange grammene som skal til for å strikke en genser. Denne er strikket i str. 3-4 år og veier kun 112 gr.
Mønsteret har jeg bare i hodet og noen skriblerier på et stykke papir, som forhåpentligvis kan komme til nytte igjen.
Fargen er mest lik seg på bildet til høyre, en fin og lun brunfagre som jeg liker veldig godt selv om brunt langt fra er min farge. Garnet er akkurat passe melert, og gir det ferdige plagget mer glød og liv enn et garn uten meleringer ville gjort.
Det aner meg at jeg kan komme til å like dette garnet veldig godt....

10 kommentarer:

 1. Det var ein fin genser, ser så varm og god ut!!

  SvarSlett
 2. Jøss, det hørtes veldig lett ut!
  Jeg er helfrelst på tynne ullplagg selv jeg. Går ikke i annet, nesten hele året rundt.

  Nydelig genser, helt enig, melering gjør seg på slik strikk :)

  SvarSlett
 3. Både denne og den stripete genseren var flotte!
  Jeg lar meg friste og bestiller et fargekart, for å sjekke ut fargene i garnet.
  Tynne ullgensere liker jeg også...

  SvarSlett
 4. Den var fin! Husker du hva fargen het? Jeg har lurt på å bestille en sånn brunfarge. Og kjekt å vite hvor mye garn det går før jeg begynner å bestille spole på spole :)

  Håper nemlig å få kjøpe en finstrikkemaskin snart, nettopp for å kunne lage masse tynne ullplagg - ull redder meg virkelig gjennom høsten.

  SvarSlett
 5. Det var virkelig en flott genser!

  SvarSlett
 6. Den var fin! Husker du hva fargen heter - jeg er veldig glad i sånne gråbrune, melerte farger.
  Helt enig med deg i at tynne ullplagg er mest praktisk. I år er det veldig in med kjempetykke ullgensere, men inne er de for varme, ute er de for kalde, og det blir for trangt under jakka. Nei, lytt til erfarne fjellfolk/erfarne mødre og bestemødre, de vet hva som er best! Ha en fin torsdag/fredag/helg!!

  SvarSlett
 7. Til dere som måtte lure på hva fargen heter så er det "Nutmeg"

  SvarSlett
 8. Fin genser og fine bilder! Enig med deg, det er deilig m en nokså tynn ullgenser som kan brukes under og over alt. Denne blir nok en favoritt for en liten tass. (o:

  SvarSlett
 9. Så flott den ble - det er nok de tynne ullgensrene som blir mest brukt, de passer jo også når det bare er litt kjølig i været. Det var kjekt å lese at garnet ble kløgodkjent av brukeren.

  SvarSlett
 10. En rigtig fin "mormorsgutt" trøje du har strikket ;)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.