fredag 2. september 2011

Nytt lue forsøk

Luer er så enkelt og gøy å strikke, de blir fort ferdige og gir muligheter for eksperimentering med både mønster, garn og farger uten at det kreves for stor innsats eller investering.
Men der stopper også moroa for min del. De blir jo nesten aldri fine når de kommer på! Hva er det med luer?

 Jeg skulle så inderlig likt å være blant dem som kledde luer. Luer er tøft og det finnes så utrolig mange stilige luer.
Det er ikke noe godt å fryse på ørene eller hodet heller så jeg bruker luer selv om jeg ikke kler dem. Her er det komforten som teller mens jeg stadig vekk leter etter den optimale lua for mitt hode. Lue bare MÅ jeg ha,
Så strikker jeg heller lue på lue, for kanskje den neste blir lua MI!

Denne er strikket i samme garn som Undergrowth og har samme antall rader i mønsteret. Klok av skade la jeg derfor inn et par ekstra rader. Den skulle jammen ikke bli for kort denne gangen. På bildet ser den kanskje en smule lang ut, men det glasshodet er ikke like stort som mitt hode.
Garnet er jeg veldig godt fornøyd med, det er silkemykt og deilig å ha på seg. Jeg lurer på om ikke det skjedde noen forandringer der når garnet ble farget. Kanskje er det eddiken som jeg har i fargebadet som gjør det? Og så fargene da - de er jeg super godt fornøyd med!

Oppskrift: Desember Lights Tam fra Interweaveknits Accessoires 2009
Garn: Baby merino fra Gjestal
Pinner nr. 2,5 og 3
Vekt: 55gr

12 kommentarer:

 1. Lekker lue! Helt enig med deg, luer er noe som ikke alle kler, meg inkludert. Hva det er med de vet jeg ikke. Men når det er kaldt ute blåser jeg i hvordan jeg ser ut. Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. Flott lue i nydelige farger. Helt uttrolig så flotte farger du fikk når du farget garn.
  God helg!

  SvarSlett
 3. Enda et superflott strikkeprosjekt av hjemmefarga garn! Veldig fin fargesammensetning også, og da er det vel lettere å føle seg fin uansett? Jeg synes også det er vanskelig med luer, men mer alpelueaktige fasong går best synes jeg.

  Ha en fin helg! :)

  SvarSlett
 4. Åh så vacker den är mössan och fina färger blev det!

  SvarSlett
 5. Det er en meget flot farvesammensætning på den hue.

  SvarSlett
 6. Nydelig lue og så mange flotte sokker du har strikket. Lenge siden jeghar vært på bloggbesøk, det er så mye annet å holde på med på denne tiden. Men det blir vel bedre tid når høstregnet setter inn for fullt.

  SvarSlett
 7. mitt eneste strikkeprosjekt som voksen er en lue. Den er enkel, men veldig kjær :) (kjøpeluer er jo alltid så små, eller syntetiske, eller begge deler..). De luene i forrige innlegg var kjempelekre forresten, kult når fellingen er med i mønsteret.

  SvarSlett
 8. Så nydelige luer du har kreert! Moro med selvfarget garn. Det er noe jeg enda har tilgode å prøve. Hvis du vil følge meg, så har jeg omsider fått laget meg en ny blogg. Jeg plundrer med blogspot! Skulle gjerne ha lagt inn en slik teller som du har på høyre siden din. Og hvordan i all verden får du til å sette inn "You might also like" med småbilder under. Føler meg ganske hjelpeløs i denne bloggen. Send meg gjerne en mail om du har noen tips!

  SvarSlett
 9. Jeg synes luen var råkul jeg! Rett og slett! Jeg hadde brukt den jeg! Men nå synes jeg det er stilig med slikt som er litt originalt også da. :)

  Ha en koselig høstkveld.

  Klem fra Trollkjerringa :)

  SvarSlett
 10. For noen flotte luer du har strikket i det siste!
  Er du sikker på at du ikke kler luer? De fleste av oss "voksne" sier jo at de ikke kler lue, og jeg tror det kommer av at det ikke var så kult med luer da vi vokste opp. For ungdommen nutildags kler jo luer, alle sammen, de som har vokst opp med at luer er in. Ja, jeg bare spør jeg - jeg kler nemlig heller ikke lue...

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.