onsdag 22. august 2012

Det lukter bunad!

En sommer kom - tror jeg, og er i ferd med å renne vekk inn i høsten siden siste innlegg. Noen ganger blir det bare slik, både med meg og sommeren, men nå håper jeg å være klar for nye innlegg og blogglesing.

Det lukter bunad!!!
Konstateringen kommer fra barnebarnet i det jeg drar genseren over hodet på han for fotografering. Denne gangen hadde jeg ikke tatt meg bryet med å vaske den først, bare et lite tøtsj av strykejernet for å glatte litt på sømmene. Kanskje er det lukten av ullgarn som assosieres med bunad, ikke vet jeg......

Jeg hadde lyst til å strikke, eller rettere sagt, min datter hadde lyst på en ensfarget strukturstrikket genser til sønnen, og da strikker jeg selvfølgelig det. Den skulle være passelig tykk, ikke for tykk men heller ikke av det tynneste slaget, resten fikk jeg bestemme :)
Fra garnlageret mitt hentet jeg frem noen hesper med Duo merino og tenkte at strikker jeg med dobbel tråd blir det sikkert greit. Det ble det.
Strukturstrikk blir ofte penest om jeg strikker frem og tilbake og ikke rundt så da var også det avklart.
Det er rart, men ofte når jeg strikker uten mønster blir ting bare til etter hvert. Det er skjelden jeg setter meg ned og regner, tegner og måler før jeg begynner. Akkurat som med prøvelapper - jeg har ikke tid eller tålmodighet. MEN jeg vet at det kan være smart og jeg beundrer alle dem som faktisk gjør det. Underveis noterer jeg hva og hvordan jeg gjør  - for det kan jo hende at jeg får lyst til å lage en til av slaget, og så kan jeg jo neste gang få med meg de tingene jeg burde gjort annerledes.

Jeg er ikke så glad i å sy sammen deler, da er det bedre å strikke dem sammen der hvor det går. Her har jeg strikket ermene til ermgapet, men det kunne kanskje vært en bedre ide å plukke opp masker og strikke ermene oppefra og ned. Det skal jeg teste ut neste gang. Jeg regner med at det blir en neste gang, for genseren er rask å strikke, den er fin synes jeg og - akkurat - passe tykk når man trenger noe som er AKKURAT passe tykkt.
Han liker å titte på knappene i knappeeska mi og på denne genseren bestemte han at det skulle være dinosaurknapper. Jeg hadde ikke tenkt meg knapper i det hele tatt, og genseren var nesten ferdig da det ble bestemt så det beste jeg fikk gjort var å lage plass til en knapp i halsen. Halsknappen er ikke nødvendig, det går fint å ta på genseren uten å kneppe opp, og bra er det for denne knappen er ikke barnevennlig eller fedrevennlig. Halsen er formet med forkorta rader, en kjempesmart måte å gjøre det på! Jeg vet ikke hvem som skal ha æren for å komme på metoden, men første gang jeg gjorde det slik var etter en oppskrift av Annette Danielsen. Kanskje det er hennes patent? Jeg synes halsskjæringen blir mye finere når jeg slipper å plukke opp avfelte masker.Oppskriften er ikke ferdig renskrevet, og om den blir den det noen gang så kan den risikere å bli blogget.

Garn: Duo merino fra design.club.dk
Pinner: 3,5
Str: Ca 5-6 år
Vekt: 260 gr.
Mønster: Mitt eget         

9 kommentarer:

 1. Nydelig genser i flott strukturmønster !
  Fin farge du har valgt !

  Ikkje vent så lenge då med nedskriving av
  mønsteret... ;)

  SvarSlett
 2. Nydelig genser i flott strukturmønster !
  Fin farge du har valgt !

  Ikkje vent så lenge då med nedskriving av
  mønsteret... ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal gjøre et forsøk på å få det unna, men jeg lover ikke:)

   Slett
 3. Så flott genser du har strikka!! Og masse anna fint du har laga sidan sist eg var innom!!

  SvarSlett
 4. Veldig lekker! Jeg er blitt mer og mer fan av strukturstrikk, det er så mye spennende overflater en kan skape med strikk.

  SvarSlett
 5. Det er slik her også, sommeren kom og gikk nesten uten at vi merket den. Men jeg har ikke vært så aktiv med strikkepinnene som du. Dette var en riktig kjekk genser og jeg er enig med mottaker at det måtte til en knapp :)

  SvarSlett
 6. Skikkelig flott guttegenser!

  SvarSlett
 7. Kjempefin genser! Nydelig farge, og strukturstrikk er SÅ fint!!!!

  SvarSlett
 8. Så flott genser! Både fargen og strukturen!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.