mandag 27. august 2012

Sidesprang

110 masker, 8 runder i hver stripe, det er 880 masker i hver stripe, 56 striper og voilà, jeg har strikket et 49280 maskers sidesprang!
Jeg ble fristet og kunne ikke stå i mot. Denne har stått på strikkelista mi en stund, men jeg har så mange halvferdige strikketøy som burde prioriteres. Det gikk jo som det pleier, fristelsen ble for stort; jeg kunne ikke vente.
Den slags sidesprang er helt OK! Et fort og kjapt prosjekt, helt uten komplikasjoner og hodebry, bare strake vegen helt fra start til mål.
Jeg la i veg og strikket maske for maske, minutt for minutt, men 49280 masker tar jammen litt tid likevel.
Jeg strikket meg  oppover "Telemarkskanalen" og da vi var kommet til Bandak var mer enn halve halsen ferdig.
Det skulle vært artig å vite hvor mange masker det ble i minuttet? Jeg har ikke tatt tiden, jeg strikket jo ikke hele dagen og kvelden, man har da annet å gjøre også, så det regnestykket forblir uten svar.
Jeg liker slike trege TVprogrammer, det skjer ingenting men likevel mye. De er så gode å strikke til, man kan gå på kjøkkenet og hente seg en kopp kaffe, sette på en vaskemaskin eller svare en telefon uten å gå glipp av særlig mye, jeg glemmer meg vekk og blir ikke så opphengt i hvor mange omganger som faktisk blir strikket og plutselig er "Victoria" i Bandak og jeg mer enn halvveis.

Jeg har strikket min versjon og ikke kjøpt noe mønster, men de finnes i flere versjoner på Ravelry.
Jeg la som sagt opp 110 masker, det er passelig for at jeg kan strikke rundt på en 60 cm rundpinne uten problemer. Fargene ble som de ble fordi jeg ville bruke opp rester av diverse alpakka garn, men når det er sagt så kunne jeg godt tenkt meg et til i farger som er akkurat slik jeg vil, uten å måtte tenke på hva jeg har liggende av rester.

Fakta:
Mønster. Oppdiktet, men på Ravelry finnes de  " A million stripes loop"  og "Striped cowl"
(Den siste er gratis og på norsk)
Pinner: 60 cm rundpinne nr.3
Garn: Diverse rester av ulike alpakka

Nå gleder jeg meg nesten til det blir kaldt igjen!!!!

10 kommentarer:

 1. Sånne sidesprang går da enda ann :) Dette ble et flott suvernir fra reisa med M/S Victoria. Jeg fikk også med meg mye av den sendinga. Sånn akkurat passe lite stressende.

  SvarSlett
 2. Kjempefin! Blir nok god å ha framover nå som det blir kaldere.

  Driver med et lignende sidesprang selv også. Spennende å se hvor forskjellige de blir, avhengig av farger og striper. Her er det også diverse alpakkarester som skal brukes.

  SvarSlett
 3. Herlig sidesprang og telemarkskanal!

  SvarSlett
 4. Utrolig at fargene blir så fine sammen når du bare bruker restegarn! Denne kommer nok snart i bruk, for det er blitt merkbart kjøligere i lufta. Dette må vi kalle et vellykka sidesprang!

  Ha en fin mandagskveld!

  Klem

  SvarSlett
 5. Så flott dette sidespranget ble!
  Og så kjekt når en kan sette sammen restegarn og få noe så fint.
  Det kjennes på lufta at høsten er på vei, så denne blir nok snart god å ha!

  SvarSlett
 6. Kjempefin hals! Likte fargene godt - selv om det var rester!

  SvarSlett
 7. Flotters! Fin hals, fine farger, og så mye ryddigere det ble i restegarnet! Men du: gjett hvor raskt du hadde strikket denne på strikkemaskinen, da... Et perfekt førsteprosjekt på maskin! Kanskje den i drømmefargene dine? (0:

  SvarSlett
 8. Kjempefin! Akkurat på denne årstiden klør det skikkelig i hendene etter å strikke ulike varianter av halser, skjerf, sjal og annet høsttilbehør. Dette er jo et greit alternativ til et skjerf, og så fint når det er dobbelt!

  SvarSlett
 9. Åhh, det ble virkelig en kjempeflott hals... :O)
  Nå fikk jeg et akutt behov for å finne frem alle alpakkerestene mine(som er pakket ned)og begynne på en sånn hals jeg også.... :O)

  Takk for den hyggelige kommentaren på bloggen min!

  SvarSlett
 10. Nydelig hals, så takk for tipset.
  Jeg har bladd meg nedover i bloggen din og beundret alt det fine du har strikket. En ting er å strikke , en annen er at du kan improvisere. Det kan ikke jeg. Jeg er slave av mønster! Det kan jo være frykten for ikke å få det til som gjør at jeg ikke tør å prøve. Hvem vet! Men det er jo trygt med et mønster da :-)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.