søndag 21. april 2013

Vårtegn


Det spretter opp vårblomster over alt, gresset begynner så smått å grønnes, stæren drar strå og redemateriale med seg inn i kassa og det er ikke en snøflekk å se!
( Jeg må huske å gjødsle neste gang det regner!)


 Hestehoven blomstrer i grøftekanten sammen med hvitveis og en og annen blåveis. Blåveisen er ikke så tallrik her hos oss, men jeg har sikret meg en tue, kjøpt og betalt for, i hagen. Det begynte med en liten blomst for en ukes tid siden, og i dag er det ganske mange flere som står i full blomst.              Påskeliljene begynner å folde ut kronbladene, krokusene danner store og fargerike tepper, scilla og vårpryd popper opp og tulipanbladene er allerede blitt ganske store. Vel, store og store fru Blom, mange av dem kunne vært store hadde det ikke vært for at rådyrene har vært innom og beitet på dem.

 Blodripsen skal bare ha noen få dager til med sol og varme før den står i full blomst.
Den er så vakker akkurat rett før den springer ut.
Vil du se flere vårtegn andre steder fra så trykk på bildet under. Da kommer du til bloggen i hagen ved skauen og kan se hvordan det våres rundt omkring i landet.


God søndag !

5 kommentarer:

 1. Ja, her var det bare å la seg forlyste! Så langt det er kommet hos deg! Jeg er glad jeg har kunnet sitte litt på verandaen i dag. Sykkelen er også kommet fram, men skiene er ikke rydda bort.
  Men vi lever i samme land......

  Ha en fortsatt fin søndag!


  Klem

  SvarSlett
 2. Så flotte vårtegn det er hos deg! Her blomstrer hvitveisen, mens blåveisen lar vente på seg. De står mer skyggefullt til, så det er vel derfor. Synd at rådyrene beiter ned tulipanene hos deg. Jeg var hos min bror i dag, og der har de spist opp rhododendron, thuja, ja i grunnen det meste. Jeg hadde blitt sprø hadde de gjort sånn ugang her ;-)
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 3. Flotte bilder!
  Krokusene dine var nydelige og det var jammen blodripsen også. Jeg måtte googleden for å se bilder av blomsten og den var jammen lekker. Håper du legger du bilder når du har den i blomst.
  Kjedelig med rådyra som kommer og spiser tulipaner.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 4. Fine vårtegn! Masse fine krokus! Veldig spent på om rådyra kommer tilbake etter å ha vært i hagen hele vinteren. De er jo så pene, men synd de skal ødelegge sånn! Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 5. Fine bilder.
  Hos oss er vi heldigvis ikke plaget med rådyr som spiser opp hagen. Skulle gjerne hatt et glimt av dem, pene er de jo.

  ha en flott uke!!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.