mandag 6. mai 2013

Ferdig!


I går strikket jeg den siste rillen på teppet Alle skal med. 
Nå er det ferdig og den såre pekefingeren min skal få litt etterlengtet hvile. Det ble etterhvert ganske tungt å skyve maskene fra pinne til pinne, og det kjennes både i armer og skuldre at jeg har strikket noe som er litt større enn en vaskeklut!

Det var så fint vær i går, jeg satt ute i solen og strikket og strikket og plutselig hadde jeg strikket flere riller enn jeg hadde som mål, men det gjør ingenting, jeg rekker ikke opp!
Et resteteppe er i utgangspunktet en tilfeldig sak der lite er gitt på forhånd, og da er heller ikke cm`ene avgjørende viktige. Resultatet ble et stort, fargerikt og varmt teppe.

Jeg er en frysepinne og bruker pledd/ tepper hele året. Høst og vinter er garantert tiden for teppebruk i sofaen med fyr i peisen, stearinlys og ei god bok.
På våren og sommeren kan jeg bruke det ute. Det blir herlig å ha rundt seg en kjølig vårdag når det egentlig er for kaldt for meg ute. Da kan jeg tulle meg inn i teppet og nyte vårværet ute og ikke bare se på det gjennom vinduet. Om sommeren tror jeg det blir godt å ha når jeg skal ta meg en liten ettermiddagsdupp i hengekøya. Akkurat det gleder jeg meg vilt til!


Teppet har gjort et ganske godt innhugg i restebeholdningen av ullgarn. Målet mitt var jo få alt med, men da hadde det nok heller blitt veggtilveggteppe og ikke pledd.
Jeg er rimelig fornøyd med fargene, men når jeg ser teppet ferdig så ser jeg noen jeg med fordel kunne ha spart til andre prosjekter, og andre ville jeg nok også ha satt sammen annerledes, men det gidder jeg ikke ergre meg over nå. Et resteteppe er et resteteppe, og da kan fargesammensetningene få lov å være litt tilfeldige og rare.Alt slags garn er brukt, det eneste kravet var at det skulle være ull. Det tynneste er lagt dobbelt, men tykkelsen varierer likevel uten at jeg synes det gjør noe.

For å slippe all trådfestingen, det hadde blitt en uoverkommelig jobb å feste så mange tråder, strikket jeg inn alle ender underveis.
Teppet måler 1.40cm X 1.90cm
Jeg har brukt tilsammen 1750 gr.
Pinner nr.3,5 - 80cm rundpinne.
Det gikk greit å få 270 masker på en 80cm lang rundpinne.

Ideen til teppe fikk jeg i Arne og Carlos sin bok "Håndarbeid fra hagen."

23 kommentarer:

 1. Godt jobba! Synes restegarnsteppet ble kjempefint! Imponerende arbeid! Har lyst på ett selv, og har rikelig med garn, men, men....
  Akkurat nå går det i små prosjekter her hos meg.

  Ha en fortsatt fin mandag!

  Klem

  SvarSlett
 2. Det ble skikkelig fint! Virkelig et teppe med sjel! Og du kan være stolt av deg selv nå, for dette var myyyye arbeid!
  Ha en fin uke! Klem :)

  SvarSlett
 3. Flott teppe! Dette er nok godt og varmt å ha rundt seg.

  SvarSlett
 4. Så flott! Litt av et arbeid :)

  Har du blandet ren ull og superwashbehandlet ull?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg antar at det er noe superwash blant restene, har ikke testet om det er noe superwash men mye av restegarnet mitt er gammelt og jeg aner ikke hva alt heter.

   Slett
 5. Teppet ditt har blitt praktfullt! Nå kan du jo la fingeren få hvile, og sy deg en pinneholder. Bare hyggelig om noen lar seg inspirere ;o)

  SvarSlett
 6. Kjempefin måte å bruke restegarn til et veldig fint teppe. Flott stykke arbeid

  SvarSlett
 7. Teppet ditt ble kjempefint! Det spiller ingen rolle om ikke alt matcher 100% - det skaper spenning i teppet.
  Nå er det fint og varmt her- håper det er det hos deg også, så du ikke får bruk for teppet på en stund (evt er det jo ok å sitte på :-)

  SvarSlett
 8. Kjempefint teppe i flotte farger! Litta av en jobb du har gjort. Jeg har også sett på dette teppe, men alt arbeidet skremmer meg litt :)

  SvarSlett
 9. Gratulerer med en kjempeinnsats og med et flott teppe!!!

  SvarSlett
 10. Jeg bøyer meg i støvet (for det blir vel litt sånn ullstøv at såpass mye garn?)!! Jeg er verken glad i rillestrikk (liker ikke å snu) eller veldig tunge prosjekter, så jeg får glede meg over bildene fra dere som har latt dere inspirere av Arne og Carlos. Teppet ditt ble i alle fall veldig flott!

  SvarSlett
 11. Det ble virkelig et flott teppe som du kan bruke hele året, fargen var lekre og du har all grunn til å være stolt. Jeg er også en frysepinne og har ulltepper alle veier.

  Ha en fortsatt fin uke, håper varmen har kommet til deg også!

  SvarSlett
 12. Teppet ble kjempefint! Og jeg forstår ikke hvilke farger som ikke skulle vært med, for jeg synes fargekombinasjonen er helt nydelig. Mange fine blåfarger og enkelte steder varme farger som bryter med det blå. Nydelig! (Og for en bragd!)

  SvarSlett
 13. For en jobb, og for et resultat! Kjempe flott! Å ja, la oss håpe det blir mange gode hviler i hengekøya

  SvarSlett
 14. Nyyydelig teppe! Jeg synes alt du gjør blir fint, jeg!

  SvarSlett
 15. Fantastisk flott! Må være deilig å gjøre så pass innhogg i lageret, og å få et så flott resultat!

  SvarSlett
 16. Oi, oi, oi for eit teppe! Digger fargekombinasjonen og er imponert over jobben du har gjort :) Dette blir nok supert å ta i bruk på svale sommerkvelder.

  SvarSlett
 17. Wow, så fint teppe du har strikket! Tilfeldige farger er det som gir teppet sjarm :)

  SvarSlett
 18. Kjempefint! Digger det teppet.

  SvarSlett
 19. Synes det ble superfint, jeg, akkurat slik dt er :)
  Er nok deilig i bruk også!

  SvarSlett
 20. Stilig! Jeg er ikke helt i mål enda, da jeg vil ha det litt lengre før jeg avslutter.

  SvarSlett
 21. Fantastisk fint teppe.
  Jeg har lagd ett innlegg om tepper som jeg ønsker å lage, og jeg linket til dette med navn på bloggen og bilde. Hvis det ikke er greit så må du si ifra med en gang så skal jeg ta det bort.

  Mvh Susan

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt greit Susan. Jeg så via mailboksen min at du hadde kommentert, ellers er det ikke så mye som skjer her inne for tiden.

   Slett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.