fredag 21. juni 2013

Nøstebarndress i Ask


Nøstebarndressene er supre, og nå har jeg strikket min tredje.  Denne gang har jeg valgt et tynnere garn og tynnere pinner, og jeg tror denne tykkelsen er helt perfekt. Om passformen er perfekt er jeg ikke like sikker på, men man kan jo alltids håpe.


Jeg la opp til str 6-12 mnd og strikket lengden til str 0-6 mnd. For meg ser ermene litt korte ut og bena tror jeg at jeg i iveren strikket litt lengre enn de skulle være, men en babys proporsjoner er jo en smule annerledes en større barns - så forhåpentligvis kan den brukes av en ca 6 mnd gammel jente.Garnet minner meg om Kauni og har omtrent samme tykkelse og "feeling".  Jeg tror et fremtidig prosjekt blir å prøve de to sammen. 

Mønster : Heil dress i dobbelt 2-trådsgarn, fra boka "Strikk til nøstebarn" av Kathrine Gregersen.

Garn: Ask fra Hillesvåg Ullvarefabrikk.
Det selges bare på nett så vidt jeg har forstått, og her er en link. Garnet kommer i mange flotte farger, så her kan det bli vanskelig å velge.
Jeg brukte ca 100 gr av hver farge. Den grå hadde jeg bare en drøy meter igjen av, flaks eller god beregnig?  Den lilla ga meg en rest på 28 gr.

Pinner nr. 3 og 3,5

Dressen skal få varme ei lita jente på Bertine House..

9 kommentarer:

 1. Nydelig liten dress! Og knappene var jo super match. Ask-garnet ser så fint ut, trodde det var litt mykere enn Kauni? Fint ble det hvertfall. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Akkurat nå har jeg begynt å strikke med Kauni og Ask, - kunne ikke vente etter at ideen dukket opp - og jeg synes det virker som Kauni er mykere å strikke med, men det er ikke store forskjellen. Kauni er nok også littebittegrann tynnere. Skal bli spennende å se resultatet.

   Slett
 2. Nydelig! Heldresser en gode gaver!

  SvarSlett
 3. Nydeleg dress som sikert kjem til å passe perfekt til ei fin lita jente :)

  God helg :)

  SvarSlett
 4. Så mye fint du har strikket, og til et veldig godt formål! Likte spesielt godt pippi-jakka :)

  SvarSlett
 5. Super dress i fine farger! Denne blir god å bruke for ei lita prinsesse. Gleder meg til å se neste prosjekt.

  God ny uke til deg!

  Klem

  SvarSlett
 6. Så utrolig flott dress med finfin fargekombinasjon!

  SvarSlett
 7. Kjemepefin dress og fine farger! Ask kommer i så mange fine farger at man får jo lyst på alle!! Hillesvåg selges forresten i mange butikker også; både garnbutikker og hos Husfliden. Ble ille skuffa for de hadde det ikke på Husfliden her i Kristiansand. Hvis du liker Ask, burde du prøve Norsk Pelsullgarn også; maaange herlige farger og litt mykere enn Ask :)
  Ha en fortsatt fin sommer!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.