tirsdag 6. august 2013

Hyttesommer

Lenge siden siste oppdatering her på bloggen,  jeg har vært mye på hytta i sommer, og
der er det verken strøm eller internett. Joda, jeg kan jo alltids sjekke blogg og ravelry på telefonen men det blir ikke prioritert. På hytta lever jeg nesten uten tanke for resten av verden, uten klokke, uten TV, bare litt radio sånn dann og vann - helt i min egen boble!Men strikke har jeg gjort og plukket blåbær, masse blåbær.
Det er mye bær i skogen i år og det ser ikke ut til at tørken i juli har gjort noen skade. Det var vel så mye vann i jorda fra junis regnfulle dager at de hadde litt å gå på.
Jeg liker å plukke bær, og når det er så mange av dem som nå er det en ren fornøyelse. Det er nesten som når man fisker makrell og den biter i ett sett - umulig å slutte.
På strikkefronten har jeg holdt på med to jakker og en genser. Jakkene er nesten ferdige, de mangler bare den aller siste finishen - knappestolpe og knapper på den ene og oppklipping og knapper på den andre.
Den stripete jakka er strikket frem og tilbake og ovenfra og ned, og det er ikke noe jeg gjerne gjentar.
Å strikke ovenfra og ned har jeg gjort noen få ganger, men hver gang tenker jeg at dette blir siste plagg på denne måten.
Det har helt klart sine fordeler med prøving og tilpassing, men det er utrolig tungvindt å strikke ermene på denne måten synes jeg. Arbeidet blir litt i overkant brysomt å håndtere, enten jeg strikker ermene før eller etter selve bolen.
Den andre jakka er strikket rundt og neden fra og opp. For meg er det både fortere og enklere å håndtere.
Genseren er det litt arbeid igjen på, har strikket en halv bol og 1 1/2 arm.

Flere detaljer får komme når de er helt ferdige og jeg har vært på hytta enda en gang, for jeg klarte å reise fra notatboka mi med alle de viktige små opplysningene om masketall, økninger, pinnestørrelse og alt hva jeg trenger å huske underveis i strikkinga.
Utrolig irriterende! Jeg er helt avhengig av den boka og skjønner ikke at det er mulig å glemme noe så viktig!

1 kommentar:

  1. Jeg er også veldig tilhenger av en slik hyttetilværelse! Utrolig deilig å få fri fra tv og internett innimellom, det blir liksom nok av det uansett.

    Irriterende med den boka da! Ha en strålende august :)

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.