Jeg lovte å komme tilbake og fortelle hvordan det gikk når tomatene begynte å vise seg.
Nå kan jeg se at jeg har vært heldig, og kan spise og nyte flere forskjellige sorter.
Navnelappene er blitt borte en eller annen gang i løpet av sommeren så jeg vet fremdeles ikke hva de heter, men det spiller keine kasserolle, de smaker godt og bærer godt, og det er tross alt det viktigste for min del.
Det er flere ting på hagefronten jeg ikke er så godt fornøyd med i år, jeg har vært mye borte på hytta og har derfor ikke fått gitt plantene det stellet de burde fått.
Georginene for eksempel; jeg hadde ikke overskudd til å drive dem inne før utplanting slik jeg alltid pleier å gjøre. Det er noe jeg håper ikke kommer til å gjenta seg til neste år eller noe annet år. Resultatet er at flere av georginene nesten ble oppspist av snegler mens de ennå var sarte og små, og derfor brukte ekstra laaang tid på å vokse seg blomsterklare. Jeg har lært at små georgineplanter har det mye tøffere i kampen mot sneglene enn de som har vokst seg store og sterke inne. Fremdeles er det noen som ikke har startet blomstringen, og det er uvanlig sent her i hagen. Vanligvis begynner blomstringen allerede i juni og varer helt til jeg graver dem opp en gang sent på høsten.
Drivhuset mitt er gull verd.
Det er ikke så veldig pent, men det virker og gir oss mye godt.
Barnebarna elsker å smake påp alt som vokser og gror der inne, og de er ivrige med vannkanna.
Jeg har automatisk vanning på de fleste plantene, men de som står i krukker må vannes med kanne.
Flere smakebiter fra drivhuset:
Paprikaen er fremdeles grønn, men god.
Chilien begynner å bli rød og der er mange, mange av dem.
Har noen et tips til hvordan jeg kan ta vare på chili jeg ikke får brukt med en gang?
Druene er det også mange av, de er bittesmå, men veldig gode.
Agurken er i gang med 2. produksjonssrunde og er derfor veldig små ennå.
Og så har jeg selvfølgelig basilikum sammen med tomatene. De liker å være sammen de to, både i drivhuset og på matfatet.
Det er slett ikke alle år det blir noen modne tomater i blomsterbedene, men i år har jeg et stort håp om akkurat det.
Jeg er så imponert over alt du får til å vokse og gi avling! Kos deg med alt fra drivhus og hage! Artig å lese for meg som ikke har grønne fingre også. Men jeg er en ivrig bærplukker, og i dag er årets første molter kommet i hus.
SvarSlettHa en fin lørdagskveld!
Klem
Hei, jeg pleier å fryse chili jeg kjøper på butikken. Det går kjempefint, fryser den hel, å når jeg trenger litt skjærer jeg av det jeg trenger mens den ennå er frossen.
SvarSlettHilsen Benedicte i Bodø
Takk for tipset Benedicte!
SlettDet skal jeg prøve.
Så frodig det er i drivhuset ditt, med mange gode saker. Jeg tørker chiliene ved å henge de i en tråd i kjøkkenvinduet til de er tørre. Oppbevarer dem på glass etterpå og de holder i årevis.
SvarSlettHa en fin uke!
Så lurt Randine!
SlettJeg skal forsøke det også.
Renser du dem for frø før du henger dem opp?