fredag 10. februar 2012

Ingenting varer evig

Verken skigarder, garnvinner eller ubrukelige strikketøy varer evig. Jeg har ingenting i mot å rekke opp når det viser seg at det jeg har strikket ikke holder mål verken i bokstavlig eller overført betydning. Jeg vil mye heller rekke opp enn å ta i bruk/gi bort noe jeg ikke er fornøyd med eller som ikke holder mål etter min standard. Det ville være en konstant på minnelse om dårlig håndverk og ikke gi meg noe glede eller tilfredshet. Da er det mye bedre å rekke opp og starte på nytt. Nå mener jeg ikke at alt jeg lager/strikker og ikke rekker opp er førsteklasses håndverk eller helt uten feil, men det finnes en grense for hva jeg kan akseptere av skavanker.
Denne genseren skulle bli så kul, med ekstra lengde bak og flotte dinosaurer på brystet. Den ble bare helt feil og ingenting stemte. Målene var feil og dinosaurene ble noen merkelige uformelige skapninger.
Ja, jeg  innrømmer at det ble strikket på gefylen og uten mønster, og når jeg gjør det så regner jeg med at noen ganger ender strikketøyet sine dager på garnvinna. Helt uten motforestillinger eller ergrelser, det er faktisk ganske godt å se at det som skapte misnøye forsvinner maske for maske.


Garnvinna har vært en god hjelper i mange, mange år. Den gled så lett og snurret rundt uten den minske lille knirk eller kny helt til den en vakker dag mistet hodet. Toppen bare spratt av og alt garnet havnet i en tull på bordet. Ikke noe problem tenkte jeg, det går vel an å lime hodet på igjen!
Ikke gjør det om du skulle oppleve det samme, og hvis du likevel forsøker så vær omhyggelig nøye med å sjekke at du ikke limer for mye. Jeg brukte superlim for ekstra holdbarhet og styrke og trodde alt var såre vel. Så feil kan man ta skulle det vise seg. Garnvinna gikk ikke lenger rundt uten knirk eller kny, den gikk ikke rundt i det hele tatt, den satt bom fast!  
Forsøket på å løsne hodet igjen var skjebnesvangert for i drakampen knakk den ene spilen og dermed måtte jeg innse at det var over og ut for min kjære garnvinne.
En ny ble sporenstreks anskaffet for garnvinne jeg ha. Den nye er slett ikke så god som den gamle,den glir ikke like lett rundt og knirker og jamrer seg i ett sett.  Når det begynner å bli noen runder garn på den må den endatil ha drahjelp for å snurre rundt uten å stramme garnet alt for mye.  Jeg håper inderlig dette bare er startvansker og at den går seg til etterhvert.
Garnet fra dinogenseren er skylt, tørket og på pinnene til en ny genser. Nå håper jeg inderlig at denne genseren ikke havner på garnvinna for jeg strikker tross alt ikke for å trene garnvinner.

8 kommentarer:

 1. Den nye genseren ligner pittelitt på Stikkelsbærgenseren? En av favorittene mine til sønnen!

  Enig med deg, det er godt å bli kvitt strikketøy som ikke blir som planlagt.

  SvarSlett
 2. Neimen, se! Det må da være et stikkelsbær in spe?

  Trist med garnvinda, det må man ha om man ikke skal slite ut husbonden!

  Og jeg har virkelig noe å lære av deg når det gjelder å rekke opp. HVER gang jeg trenger å rekke opp, tenker jeg på deg, som engang for lenge siden fortalte meg at det gjorde du ingenting av. Den viljestyrken beunder jeg!

  God helg, Marit!

  SvarSlett
 3. Dere har sett riktig begge to; det er et stikkelsbær in spe :D)

  SvarSlett
 4. Haha, som om jeg skulle ha skrevet det selv! Ting må passe, funke og se allright ut, ellers blir det rekket opp og får et nytt liv her også.

  Eneste forskjellen er at du har en mye finere garnvinne enn meg. Hvor har du fått tak i den, og kan du huske sånn ca hva du betalte?

  Ha en riktig fin helg! Nå skal jeg nøste opp opprekksgarn :-)

  SvarSlett
 5. Annepålandet:

  Garnvinna er kjøpt på husfliden for 558 kr.

  SvarSlett
 6. Det holder jeg med deg i, misslykka plagg kan like gjerne bli garn igjen. Når det gjelde garnvinner som knirker, fikk jeg ei gang tips om å bruke ørlite margarin der det gnisser.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal jeg prøve, eller kanskje litt matolje - som jeg bruker på feks. dører som knirker

   Slett
 7. Så kjedelig å måtte rekke opp! Men jeg er veldig enig med deg; man skal jo være seg bekjent av det man lager :) Surt med garnvinna. Håper den nye snart går knirkefritt den også!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.