onsdag 5. september 2012

Etterslep

I bloggpausen min hadde jeg ikke strikkepause og denne genseren ble til en gang i sommer.
" Chamonix" er designet av Tine Solheim. Hun er en norsk designer som fortjener oppmerksomhet, simpelten fordi hun har laget mange flotte design. Noen av dem er litt "jålete" sett med mine øyne, men om man vil så kan mye av "jåleriet" tones ned. Det har jeg gjort med "Chamonix". Den skulle etter oppskriften strikkes med flettetvrangborder, noe som i og for seg er flott og som jeg godt kunne brukt uten å være for "jålete", men her har jeg valgt å strikke vanlige vrangborder.
Jåleriet på denne genseren er en masse perler som stikkes sammen med mønsteret og det var disse jeg valgte å droppe. Og takk og pris for det! Mønsteret er komplisert nok å strikke så jeg er sjeleglad for at jeg ikke behøvde tenke på å holde styr på en masse perler også. Her strikkes det til tider med FIRE farger samtidig og det er ikke hverdagskost for meg.
Jeg var ikke helt klar over det da jeg begynte, som vanlig hadde jeg ikke lest nøye nok gjennom oppskriften før jeg startet. Det er slett ikke sikkert jeg hadde våget å begynne på denne her om jeg hadde visst det, heldigvis så fikk jeg det til ganske bra og jeg er fornøyd med hvordan det ble til slutt.
Oppskriften er fra boka Retromasker, ei flott bok med mange fristende oppskrifter. Det viste seg å være noen feil hist og pist i oppskriften, men rettelser finnes på Tine Solheims hjemmeside.
Garnet er nydelig, godt å strikke med, og det er mykt og deilig å ha på seg. En skikkelig kosegenser.



Mønster: Chamonix fra boka Retromasker av Tine Solheim
Garn: Royal Alpakka fra Dalegarn
Pinner: 2,5 og 3
Vekt. 440 gr

4 kommentarer:

 1. For en flott genser! Tror nok jeg hadde valgt som deg. Det blir ikke fint når det er overlessa med stæsj heller. Denne blir god utover høsten og vinteren. Fargene er nydelige!

  Ha en strålende dag!

  Klem

  SvarSlett
 2. Knallfin gensar!! Eg hadde nok gjort det same som du, tona ned vrangborda og droppe perlene. Det kan fort bli for mykje av det gode og. Denne vert nok utruleg god og varm utover hausten. Nydelege fargar!

  SvarSlett
 3. Flott genser! Fine farger, den så deilig ut.

  SvarSlett
 4. Ja den som var så heldig og fikk lov å få denne genseren er superfornøyd. Jeg går med den veldig veldig mye! Tusen takk for at du turde strikke denne genseren:)har fått mange fine kommentarer på den:)

  Hilsen Eieren:)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.