torsdag 2. mai 2013

Man tager hva man haver

Resteteppet mitt "alle skal med" nærmer seg ferdig, jeg har bare de siste 30 cm. igjen. Det er tungt og plundrete å håndtere, pekefingeren min er sår, jeg er så smått lei og gleder meg til siste rille er strikket.
Nå vil jeg mye heller strikke ferdig genseren jeg bare har ermene igjen på, eller begynne på et av alle de "lyst på" prosjektene som har poppet opp underveis. Det vrimler av ideer og tanker om nye ting å strikke, jeg klør i fingrene etter å komme igang, men jeg holder igjen, nå skal teppet bli ferdig før jeg begynner på noe nytt.


Å strikke med rester eller bruke enslige nøster gir meg en god følelse. Det er veldig tilfredsstillende å bruke noe som bare ligger der til noe nyttig, noe som varmer, noe som blir brukt og satt pris på. De aller fleste som strikker har noe restegarn liggende, og har man ikke så store mengder som det som skal til for å strikke et teppe så finnes det sikkert et eller annet lite å bruke dem til. Ei lue eller et par votter krever ikke så mye garn, heller ikke små barnejakker eller bukser.
Det er kanskje ikke tiden for å strikke ullbukser, men jeg nevner det likevel, det kommer jo en ny vinter om noen måneder.
Ullbukser er en super duper sak å bruke rester på.
Ullbukser er helt og absolutt nødvendig mener jeg for de aller minste vinterstid.
Disse buksene strikket jeg med utgangspunkt i en oppskrift fra boken "Brukt på nytt" av Kathrine Gregersen. En super bok som gir mange gode tips om gjenbruk.


12 kommentarer:

 1. Kjemperfin ullbukse, og lykke til med innspurten på teppet! Jeg har også noen rillestrikk-prosjekter på gang, og der røyner på, det skal jeg love deg! Godt vi er flere i samme båt!

  Ha en fortsatt fin dag!

  Klem

  SvarSlett
 2. Resteteppet ditt blir jo kjempefint, det ser ikke ut som noe resteteppe i det hele tatt,

  SvarSlett
 3. Så fint teppet ditt blir. Buksen var også veldig fin. Den kommer nok til å varme godt med tiden.

  SvarSlett
 4. Så flink du er. Både til å holde på til du er ferdig. Og med farger og rester. Det er gøy :)

  SvarSlett
 5. Resteteppet ditt blir utrolig flott! Jeg lurer på om jeg skal hive meg på bølgen og strikke min egen versjon... ;) Fristende!

  SvarSlett
 6. Så fine restegarnsprosjekter! Det teppet blir nydelig og det var en smart måte å bruke opp restegarn på! Har en kurv med garn som skal bli et teppe her også, hvis jeg bare klarer å bestemme meg for hvilket. Det er stort sprik i både farger og kvaliteter så jeg synes det er vanskelig å velge. Stripeteppet var et fristende alternativ. God helg! :)

  SvarSlett
 7. Supersøt ullbukse du har laget. Og teppet ditt blir veldig pen. Ja jeg kan tenke meg det er lenge arbeid... uff. Men ferdig og det er deilig.
  Jeg har ide alltid også med strikkeprosjekter. Og det er så fint, hvis er ferdig en prosjekt. Ha en herlig helg. Hilsen fra meg. Viola.

  SvarSlett
 8. Ullbukser er eit supert plagg. Eg har og fleire båda glattsrikka og ribbestrikka. Ein god ide å bruka å restegarnet på denne måten - det har ein jo alltid nok av, når ein strikker ein del...

  God lørdag

  SvarSlett
 9. Hei Marit!Du bruker pinnene flittig.Mye flott tryller du frem:)Vil ikke tenke på ullbukser nå.... nå er det våren som gjelder.Hage og skog må nyyytes nå.Lenge siden du har sydd noe,er symaskinnen studd langt vekk?
  Vi kunne alltids trenge en ny syvenn i klubben.Kanskje du blir med til høsten? Ha fine Maidager!
  Ps.Her er jeg snart klar for jazzlørdag på Jonas B Gundersen på torget:))

  SvarSlett
 10. Så flott den ble, herlig med striper og å få brukt alt garnet!

  SvarSlett
 11. Ullbukser er gull! Og fargerike, fine stripete er deilige barneplagg. Heia på innspurten på teppet, de siste cm er de mest langdryge, synes jeg. For da er det så lite igjen, men fristelsene som dukker opp underveis er mange.

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.