onsdag 19. juni 2013

Pippijakke og Dropsbukse

 Jeg fortsetter å strikke opp  garn fra lageret og jeg fortsetter å strikke til Bertine House. Denne gang ble det til et babysett med bukse og jakke.
Mønsteret til jakka fant jeg på Ravelry og jeg falt for kombinasjonen av glattstrikk og riller. Vanligvis synes jeg det kan bli for stor kontrast med den kombinasjonen hvis man strikker f.eks. bærestykket i riller og resten i glattstrikk, men her er riller og glattstrikk spredd utover det hele og da blir det pent.
Mønsteret var greit å strikke, men det er et par ting jeg ville gjort litt annerledes om jeg skulle strikke den en gang til. For det første blir det litt for mange tråder å feste og for mye sying når man strikker jakka i fem deler. Det burde kunne la seg gjøre å strikke den i tre deler.
For det andre er ermene litt i smaleste laget tror jeg. Jeg har jo ingen baby å måle på, men når jeg sammenlikner med denne jakka så blir forskjellen tydelig.
Det kan se ut som om det ene benet er kortere enn det andre, men det er det ikke, det ble bare litt rart når jeg festet bukse og jakke sammen for å ta bildet.
Jeg ville nok også strikket knappestolpen helt opp og ikke laget den lille v-formen som denne har.


Buksene er et mønster fra Drops, og de mønstrene pleier jeg også å gjøre endringer på. Det er så merkelig at de som oftest, det er i allefall min erfaring har flere masker på vrangbordene enn på selve plagget, så når jeg strikker etter Drops mønster pleier jeg alltid å lete meg frem til masketallet på bolen/buksa og ta utgangspunkt i det når jeg legger opp. På denne buksa var det ikke noen hullrad til knyttebånd eller strikk så det la jeg til.
Bena er også gjort med færre fellinger enn i oppskriften.
Garnet jeg har brukt er Baby Merino fra Drops til bukse og rillerstrikk i jakka.
De røde stripene er en rest flerfarget sokkegarn fra Arwetta, kombinasjonen av de to synes jeg ble fin og sannelig hadde jeg flotte hjerteknapper i knappeesken min som passet perfekt.
Jeg har som så ofte før glemt å veie garnet jeg brukte men de ferdige plaggene veier:
Jakke med knapper : 97 gr
Bukse: 79 gr.
Størrelsen er 3-6 mnd
Ennå er det en bitteliten rest av garnet igjen som jeg tror holder til et par sokker, men nå var jeg lei disse fargene og har begynt på noe annet, så sokkene kommer kanskje senere

5 kommentarer:

 1. Flotte striper - likte effekten av riller og glattstrikk.
  Og det er et flott prosjekt du strikker til!

  SvarSlett
 2. Supersøtt! Så flink du er som strikker til dette prosjektet! Synes det er flott at du tar deg bryet med å legge til dine erfaringer med mønsteret.
  Kjekt å få brukt opp litt restegarn også....

  Ha en strålende dag!

  Klem

  SvarSlett
 3. Så fint sett! Enig at det ble fint med rillestrikk i jakka. Veldig kjekt å få brukt opp litt garn:)

  SvarSlett
 4. Nydelig sett! Likte rillene sammen med fargene.

  SvarSlett
 5. Jakka var kjempefin! Buksa og, men likte godt strukturen og fargekombinasjonen i jakka.

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.