fredag 1. oktober 2010

En UFO er ferdig!

HERLIG!
Endelig er den ferdig.
Meningen var at svigersønnen skulle få den til påsken som var, men det rakk jeg ikke, så da ble fristen elegant utsatt til hummerfiske skulle begynne.
Genseren ble liggende, for hvem trenger vel en tjukk ullgenser om sommeren, dessuten var den tung å strikke og det er jo lenge til hummerfiske begynnner....
I går kveld ble den ferdig og hummerfiske begynner i dag, snakk om flaks!
Været er fryktelig blåsete så det kan ikke være særlig fornøyelig å være på sjøen i dag, men er du en skikkelig ihuga hummerfisker tror jeg det skal mer til enn litt vind til for at ikke teinene skal komme i sjøen den aller første dagen.

Mønsteret er fra heftet  nr 13 "gutter og menn" fra Sandnes garn,. Jeg har strikket med Alaska , garnet som genseren er laget for - Siesta - er ikke å få tak i lenger. Han har pukket ut mønsteret selv, og da han tok den på i går kveld satt den som et skudd.
Enkel å strikke bortsett fra noen kjedelige feil i mønsterheftet, kanskje det hadde vært en ide for dem som går igjennom oppskriftene å bruke en kalkulator for å sjekke at antall masker oppgitt i fellingene stemmer?

Jeg har hatt en lang og nokså ufrivillig pause fra bloggen her, men jeg har ikke hatt pause fra strikking eller sying, hagen derimot har fått seile sin egen sjø. Den er fullstendig overgrodd av ugress og jeg er sjeleglad det er høst. Tror det er første gang i mitt liv jeg er glad for høsten, men det er bare fordi jeg ikke får så veldig dårlig samvittighet for å la ugresset gro på den tiden av året, sånn sett er jo høsten herlig!
Noe av det andre jeg har laget mens jeg har vært i bloggdvale kommer etter hvert.

God Høst!

12 kommentarer:

 1. Godt å se deg tilbake her. Flittig har du jo også vært. Denne genseren er nok god å ha i blåsten.

  Ha en fin dag- forhåpentligvis inne i kosekroken- ikke på hummerfiske....

  SvarSlett
 2. Så fin genser. Denne varmer nok godt for svigersønnen på hummerfiske!

  SvarSlett
 3. Denne såg god og varm ut, og i dag en en trenge slikt plagg. Har en jeg også som var ute tidlig i dag med teiner. Senere i dag skal jeg ha barnebarna med på hytta slik at de får være med å trekke teiner i morgon. Veldig stas det, og ikke minst spennende. Det skal jo bli serk vind, så de kan ikke gå så langt.

  Du har laget så mye fint. Såg på genseren som var sidere bak, genialt. Det skal jeg ha i mente til neste gang jeg strikker til minsten. Og alle de fine dukkeklærne, heldig er hun som får de.
  Luen av en gammel genser, ja det var også bra. Må visst begynne å tenke i nye baner, istedet for å gi ting bort.
  Ønsker deg en fin helg.

  SvarSlett
 4. Heldige svigersønn som får en så fin genser, nå blir han nok glad tenker jeg. Hyggelig å se deg tilbake i blogland, jeg håper at alt er bra med deg! Kos deg i sofakroken med strikketøy og stearinlys, det er det høsten er til for :-) Ha en fin helg!

  SvarSlett
 5. Ja, det er viktig å prioritere aktiviteter og blogging er jo slett ikke livsviktig. Skal vi komme noen veg må vi være strenge med oss selv, og det er neimen ikke lett.
  Det var godt å komme hjem, men sannelig rart også etter 6 uker i den "bobla". Var hjemme bare en gang selv om det er nærme. Det var den prioriteringa av krefter da, igjen :)

  SvarSlett
 6. Hei på deg!
  Hummerfiske ja. Fersk sjømat. Jeg får så vann i munnen bare av å tenke på det at jeg ratt sikler ned tastaturet her. Alt som plir fisket og fanget utenfor kysten her blir skipet direkte til Kontinentet og vi får ikke sett snurten av det. Dårlig gjort.

  Lekker genser, men den må ha vært litt av en jobb. Det er tungt å sitte med så store ting syns jeg.

  Garnet jeg brukte til sokkene kjøpte jeg her;
  http://www.getknitted.com/acatalog/Sock_Yarns.html

  Jeg vet ikke om de har det i Norge, men du kan bruke hvilket som helst flerfarget sokkegarn du vil så lenge fargeskiftene er korte. Så i dette tilfellet - mere spraglete garnet er - desto bedre. Jeg håper du får en super helg.

  SvarSlett
 7. Hei :) så fint å høre fra deg igjen Marit :)
  Flott genser, godt jobba å orke et slikt plagg, her sliter jeg med å få ferdig lua til mannen...

  SvarSlett
 8. Flott genser den ser både varm og god ut!! Snill svigermor du, ha ei god helg:))

  SvarSlett
 9. Jeg hadde begynt å savne deg. Så fin genser! Ikke lett å finne fine oppskrifter på herregensere, men litt av en jobb å strikke noe så stort da.
  Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
 10. Garnet fra nyhetsklubben er enten et helt nytt garn, eller fra en ny leverandør. En kjekk måte å få prøve litt nytt garn. Ikke alt jeg ville ha kjøpt med meg hjem fra butikken, men det aller meste er jeg veldig fornøyd med. Du kan lese mer om nyhetsklubben er:
  http://www.strikkinnom.no/extra_info_pages.php?pages_id=24

  SvarSlett
 11. Stilig, fin genser som garantert vil varme godt :-) Og så deilig å bli ferdig med ufo-er!

  SvarSlett
 12. For en deilig genser, og hummerfisket er en jo en perfekt anledning for en ny genser! Tipper svigersønnen priser seg lykkelig for den gode genseren mens han drar teiner ombord, og nyter spenningen med fisket. Jeg og 5åringen mønstrer på som lettmatroser hos morfar denne uka, og håper på fin fangst der og. Foreløbig ser det bra ut her i området!

  Svar til kommentar på Lyng-babyjakka mi:

  Oppskriften er fra heftet 1019 Rosett fra Dale garn. Det står ikke noe årstall, og det kunne tydeligvis ikke bestilles fra Dale heller. Jeg ser at noen har kommentert at oppskrifta også finnes i "Dalegarn Baby høst 2000", heftet nr. 127. Om dette fortsatt er i produksjon eller på lager hos Dale, kan du jo bestille det. Jeg har ikke fått sjekka at dette er den samme oppskrifta. Om det ikke går ann å fa tak i dette heller fra Dale, lurer jeg på om det kanskje for en gangs skyld er ok å videreformidle det heftet jeg har? Send meg en mail om du ikke får tak i oppskrifta på annen måte, så skal vi se... dubedaare(at)gmail.com

  Ha en fin dag! (o:

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.