fredag 15. oktober 2010

Uteservering
Uteserveringen er godt i gang. Vi starter tidlig på høsten og holder det gående til langt ut på våren, ja noen ganger nesten helt til sommeren. Sommeren er den eneste årstid uteserveringen ikke har åpent. I år har vi foreløpig servering to steder, men flere kommer til etter hvert som behovet vokser. Det nye av året er en liten tømmerkoie med god utsikt til alle kanter, og det kan komme godt med så mange katter som det finnes i området her. Vi plasserte tømmerkoien høyt oppe på et stativ som blir brukt til blomster sommerstid. Gjestene våre er lite nøye på bordskikken og søler en del, men det er nok av dem som ikke vegrer seg for å spise rett fra bakken også. Like ved står fuglebadet som fungerer mer som drikkebolle nå om dagene.
De eneste gjestene vi ikke liker så godt er de firbente og kattene spesiellt, men det er ikke så mye annet vi kan gjøre enn å forsøke å plassere spisestedene så trygt som mulig.

Første dag vi hadde åpent kom en hel liten flokk med pilfinker, og de er ikke så vanlige her så det var morsomt. Jeg håper de kommer tilbake flere ganger. Ellers har noen av de vanlige  stamgjestene funnet veien - blåmeis, kjøttmeis og bokfink, og flere blir det nok når det bare blir kjent at vi har åpnet. 5 kommentarer:

 1. Hei Marit!
  Herlig å følge med på småfuglene.
  Ser det blomstrer flott hos deg ennå.:))
  Her er det stusselig med blomster ute,men noen blomstrer jo inne ennå.
  Du er velkommen til Festningen,på quilte utstilling,lørdag og søndag,fra kl.11 - 17 begge dager.
  Kreativ Quilt og Lydia kommer også.
  Ha en fin helg!Hilsen Linda :))

  SvarSlett
 2. Koselig med utefugler som setter pris på serveringen...
  Jeg har også startet sesongens servering og har nabolagets stamfugler på besøk.

  God helg ønskes deg!

  SvarSlett
 3. Ja, disse småtassene er herlige å følge med.

  Ha en kvitrende flott dag.

  SvarSlett
 4. Så koselig med fugler på "fuglebrettet" ,ja det er vel på tide med litt uteservering no!!

  SvarSlett
 5. Har du startet matingen, så koselig. Jeg venter nok litt til, må slå ned det høye gresset under materene først så nabokattene ikke kan snike seg innpå de som evt spiser på bakken.

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.