torsdag 4. april 2013

Jeg har øvd meg

Øvelse gjør mester lærte jeg på skolen, og det har virkelig noe for seg, å øve mener jeg. Om igjen og om igjen helt til det sitter. Det var ikke alltid like gøy på skolen med bokstaver, tall og border på rekke og rad, for ikke å glemme gangetabeller og tyske verb da den tiden kom, men nå i godt voksen aldre ser jeg klart fordelen med terping.
Jeg vil vel ikke akkurat karakterisere meg som mester, men nå sitter tåopp sokken i fingrene for å si det slik.
Og det var jo akkurat det jeg ønsket; å kunne strikke sokker fra tåen og opp uten mønster og med en grei og lettvint hæl. Metoden passer alle størrelser og alle garntykkelser; hurra!
Det har blitt en del sokker underveis, mange flere enn jeg kan bruke selv så nå har jeg lagt noen i julekurven.
Julekurven er en diger kurv som fylles sakte men sikkert opp gjennom året med sokker og diverse andre småting. Hver jul blir den dradd frem og familien min får forsyne seg av det de måtte ønske. Det var ikke jul jeg hadde i tankene da sokkene ble strikket, men metoden og innprentingen, at julekurven også fylles er bare en ekstra bonus.


Her er noen av sokkene, det er faktisk mange flere, noen har jeg allerede tatt i bruk og det er faktisk en grense for mange sokker jeg gidder å ta bilde av.
For lettvinthets skyld er de aller fleste strikket bare med stripemønster, men noen har også fått pynte seg med åttebladsroser.
Disse sokkene er alle strikket på p. nr. 3 men med litt forskjellig garn.
De turkise er strikket med Fabel i bunnen og Delight  som kontrast eller mønsterfarge, alle fra Drops.
Noro sokkegarn og Pt 5; øverst og nederst til høyre. Arwetta og Fabel på begge de røde.
Jeg har laget litt forskjellige avslutninger, men er ikke helt fornøyd med noen av dem, så her er det rom for ennå mer øvelse og eksperimentering og påfyll til julekurven.

7 kommentarer:

 1. Mange fine soker og julekurvideen er genial.

  SvarSlett
 2. Flotte sokkepar alle sammen! Kjekt med julegavekorg! Jeg tenkte jeg skulle strikke ei julegave hver måned i år, men nå er det april og bare en presang er klar. Du er nok bedre i rute...

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 3. jag har fortfarande aldrig försökt med tåopp sockor men det låter svårt. En härlig samling fina sockor har du stickat, det blir nog en trevlig stund till nästa jul :)

  SvarSlett
 4. Oj,det høres spennende ut.Flotte sokker du strikker.

  SvarSlett
 5. Flotte sokker! Men jeg lurer så fælt på hva som er fordelen med å strikke fra tåa og opp? Ser at mange gjør det, men forstår ikke poenget med det.... kan du forklare det?
  Ha det fint! Klem:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Fordel og fordel fru Blom, det er vel en smakssak som så mye annet tenker jeg. Jeg lærte meg det fordi jeg hadde lyst til å mestre det og fordi jeg liker den litt brede tåa som det er så lett å få til med denne metoden.
   En klar fordel er det når du strikker med restegarn eller rettere sagt når du vil bruke opp alt garnet og slippe å sitte igjen med rester. Da er det bare å strikke til alt garnet er brukt opp og skaftet eller leggen om du vil blir så lang som garnet rekker.

   Slett
 6. Takk for at du tok deg tid til å svare! Ser de fordelene du nevner :) Men har aldri tenkt på det selv!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.