torsdag 18. april 2013

Resteriller - Alle skal med

Alle skal med!
Her gjelder det ikke politiske slagord, men garn. Jeg har som flere andre startet med restegarnsteppet beskrevet i boka Håndarbeider fra hagen av Arne og Carlos.
To andre som også strikker teppet er Strikk og tøys Litlo og kalen
Restegarnslageret mitt har i løpet av årene bygget seg opp til en ganske så stor haug, og nå skal den få bein å gå på. Mye om ikke alt skal med, alle slags garn bare det er ull (superwash eller ikke), tykt eller tynt (det tynne holdes bare dobbelt), så får vi se hvor langt det rekkker.
 Jeg kan ikke få meg til å kaste noe, alt blir spart på, selv det minste nøste. Kanskje er jeg gjerrig? Mjnei, jeg tror ikke det er grunnen, men heller det at jeg liker utfordringen med å skape noe av rester, og at det føles helt galt å kaste brukbart garn. Fra tid til annen bruker jeg av haugen, restegensere,og skjerf  blant annet, men den synes liksom aldri bli mindre likevel, hva nå enn grunnen til det kan være?
At ikke jeg har tenkt på dette før? Jeg har et slikt prosjekt liggende hytta, det har jeg faktiske holdt på med i årevis og tidvis går det i glemmeboka. Jeg gidder ikke dra med meg restegarnet hjem fra hytta så de restene jeg får der brukes der, kanskje ikke så rart likevel at det tar tid med det teppet og at det av og til går i glemmeboka.
Men her hjemme har tanken på restegarnsteppe vært helt fraværende inntil nå. Jeg fant fram garn og sorterte grovt ut de tykkelsene som kunne passe og satte igang.
Pr. i dag har jeg strikket ca 50 cm og brukt ca 500 gr.
Jeg tenker å komme innom med nytt om teppet etterhvert som det vokser og restehaugen krymper.
Det hadde vært artig å se enda flere tepper, så tips meg gjerne om andre som strikker.


13 kommentarer:

 1. Så smart! Dette er jo genialt! Så fint teppe av bare restegarn! Fikk jammen lyst til å sette i gang....

  Ha en fin torsdagskveld!

  Klem

  SvarSlett
 2. Genialt og praktisk. Men det blir litt for tungt for mine armer å lage et helt teppe. Men lapper er jo en løsning det også :D

  Her tæres det på isen. Kuling og 10 varme grader hjelper, men den holder stand enda. Den ser mer og mer sliten ut, heldigvis :)

  SvarSlett
 3. Jeg holder helt med deg i at fullt brukbart restegarn ikke kan kastes. Og restetepper er like gode og varme som ikke-restetepper :-) Fikk plutselig ideen om at det hadde vært gøy å se et bilde av haugen med restegarn ved siden av det påbegynte teppet. Og siden for hver oppdatering se hvordan teppet vokser og garnbunken krymper... :-)

  God Helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har faktisk tenkt samme tanke, så det er meget mulig det kommer et slikt bilde med neste oppdatering

   Slett
 4. Veldig fine farger på teppet ditt. Dette blir nok et goteppe.
  Klem

  SvarSlett
 5. La meg til som følger jeg så får jeg se kossen teppet blir til slutt.
  Klem

  SvarSlett
 6. Så fint det blir - er heller ikke dama som kaster rester nei ( er jo litt hyggeligv å gå på oppdagelse) - men nå har jeg kjørt alle restene igjennom nøstemaskinen så blir det nok enda et resteteppe på meg - strikket ett som vognteppe for lenge siden.

  SvarSlett
 7. Så fint det blir! Jeg har sendt en del resteer til SFO, men tror sannelig jeg skal begynne å spare på det som har passende tykkelse :)

  SvarSlett
 8. Det er så godt å å lage noe fornuftig av restene!
  Her er en annen variant, om mulig enda mere nyttig ;)
  http://nepaltepper.blogspot.no/
  Her ønsker de seg jo fargerike tepper til de små nyfødte som ikke eier stort her i livet.

  SvarSlett
 9. Kult! Det der var en stilig måte å bruke restegarn på :)

  SvarSlett
 10. Jeg er i gang med mitt jeg også, men jeg har ikke strikket så lenge, så jeg er snart tom for rester!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.