tirsdag 7. desember 2010

Votter, lue og hals til en hjerteknuser


Kulda har satt seg igjen etter et forbigående mildvær. I dag morges var det 10 minus, men det kjennes ikke så kaldt for vinden har stilnet og da oppleves kuldegradene som mye "varmere".
Uansett vind eller ikke - varme klær og varmt tilbehør trengs for både små og store.
Jeg har strikket en lue med biler til min lille hjerteknuser i nabohuset. Den er god og varm, sitter godt på hodet og ørene. Oppskriften er delvis min og delvis hentet fra "Strikkeboka" av Gerd Fjellanger. Jeg tar ofte utgangspunkt i en "kjøpt" oppsktift, men ender som regel opp med en hel masse endringer slik at oppskriften til slutt blir en salig blanding av mitt og andres.
Her har jeg brukt fremgangsmåten fra boka, men lagt til mitt eget mønster, og endret på masketallet. Garnet jeg har brukt er også et annet enn det som er brukt i boka.
Alle plaggene er strikket med dobbel tråd - en tråd fra Shetland soft fra Malsen og mor og en tråd tynn Alpakka fra DSA. Jeg prøvde å finne farger som liknet hverandre for jeg ville ikke at det skulle bli for sterkt melert. De to garntypene passer supert i sammen, og de ferdige plaggene får en god mykhet og fin glans. Denne kombinasjonen kommer jeg helt sikkert til å bruke igjen.
Lua og halsen er ikke tovet, bare vasket god og myk. Vottene er tovet på 40 grader og ble akkurat passe tette og myke.
Jeg ville forsøke å sy på en bil på det ene votteparet, men nå er jeg slett ikke sikker på om det er en bil eller et slags monster som har klort seg fast oppå vottene. Det var vanskeligere enn jeg trodde og fryktelig knotete å sy på en liten barnevott. Mens jeg satt og knotet med digre voksenfingre inni en liten barnevott funderte jeg ut en alternativ måte å gjøre dette på, så nå må jeg bare strikke fler par votter og  teste ut funderingen min. Men det får jeg komme tilbake til senere hvis det lykkes, hvis det er en smartere måte også i virkeligheten og ikke bare i mitt hode.
Bilvottene veier ferdig 60 gram, de andre plaggene glemte jeg å veie før de ble tatt i bruk.

9 kommentarer:

 1. Hjerkeknuseren ser riktig fornøyd ut, og det forstår jeg godt. Skikkelig fint! Og smart med to par votter til, det er alltid de som blir først skitne og først utslitt i et slikt sett.

  SvarSlett
 2. Flott sett du har strikket og en flott hjerteknuser fra nabohuset...

  Nydelige vinterbilder du har fått i bloggen, vi har 1 cm snø og det er medlt litt mer. Er enig at det ikke er så kaldt når det ikke blåser, vi har også vært velsignet med vindstille og sol.

  SvarSlett
 3. Farlig monster som kan inspirere gutten til artige og skumle leker alene i snehaugen! Eller biler...

  SvarSlett
 4. Kjempeflott! Og den garnkomboen høres lur ut - må testes!

  SvarSlett
 5. Nydelig fint sett til hjerteknuseren!! Det hadde vore noko å prøvd å lage men eg er litt dårlig på å strikke uten skikkelig mønster! Ha ein god kveld:))

  SvarSlett
 6. Hei igjen. Ang. regia silk garnet så står det sokkegarn på det. Ha ein fin dag:))

  SvarSlett
 7. Superduper strikk & kjempefin blogg jeg dumpet borti. Må prøve å henge litt med deg... :-)

  SvarSlett
 8. Åh, så fine! Vesla ble nesten litt misunnelig, påstår hun. Hun venter på å få bokstaver på vottene sine, det er så langt mor her i huset driver det...
  ;-)

  SvarSlett
 9. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.