tirsdag 16. august 2011Denne sommeren har jeg virkelig fått smaken på garnfarging.
De aller fleste av de lyse restegarnsnøstene mine i ullgarn har havnet i fargebadet, men der var det ikke nok så jeg måtte ut i butikken for å kjøpe mer. 
Det er så utrolig spennende å farge garn for jeg vet jo aldri helt hvordan garnet kommer til å se ut når det er vasket og tørket. Jeg begynner vel likevel å få litt mer anelse nå enn i starten, men likevel...  Nå ligger det ganske mange hesper med hjemmefarget garn og venter på å bli noe mer enn bare hesper.
Alt er farget med konditorfarge, både den vanlige kjøpt i kolonialen og en som er mer som gele som jeg kjøpte i en hobbybutikk, men også den er beregnet på mat. 
Det aller første jeg strikket var sjalet under her. Garnet har jeg ingen ide om hva heter og det kan godt være at det er flere forskjellige slag også, så det måtte jo bare bli til noe som ikke trengte å vaskes så ofte og ikke er så utsatt for sterk slitasje heller.
Et eller annet sted har jeg snappet opp at det ikke går ann å farge sokkegarn, altså garn som ikke er 100 % ull, så da måtte jeg jo bare teste om det var slik eller ikke. 
Det går helt fint å farge sokkegarn! De aller fleste hespene på bildet er sokkegarn.
Jeg gikk på Nille for å kjøpe billig garn til testing - Senjagarn fra Gjestal og det er  80% superwash ull og 20% nylon og det funker. Fabel har jeg også farget med godt resultat.
 Det jeg ikke vet noe om ennå er hvor godt fargen holder seg i bruk og vask. Det regner jeg med å finne ut av om ikke så brått.I festekurvern min ligger det noen sokkepar og venter på trådfeste, og snart blir det jo kaldere igjen og tid for sokker på føttene.


 
9 kommentarer:

 1. Så nydelige farger ,og herlig sjal.
  Ha en fin tirsdag ,Marit.

  SvarSlett
 2. Så gøy da - med så mye spennende farger. Lekkert ble det. Og sjalet ditt var jo helt herlig... :-)
  (PST! har du prøvd å farge noe bomullsgarn da, ja i tilfelle du skulle komme til å hekle noen grytekluter.. ;-)

  SvarSlett
 3. Å, det så spennende ut! Fargene ser flotte ut, og sjalet var knallfint! Vi hadde store planer i sommer, jeg og venninna mi, men har ikke kommet så langt. Men i vinter blir det planterom i kjelleren, så der kan man kanskje søle litt med farger og ull?

  SvarSlett
 4. For et herlig bilde av alle de nyfargete hespene! Spennende prosjekt og fargene ser jo veldig fine ut. Skjønner godt at du blir bitt av basillen. Sjalet ble nydelig, fine farger sammen. Blir spennende å se hva du strikker av resten! :)

  SvarSlett
 5. Så koselig å se deg her igjen. Men jeg ser jo at du har brukt sommeren til noe bedre enn å sitte ved dataen og det er jo bra.

  Masse flotte farger og et nydelig sjal :)

  SvarSlett
 6. Så moro det så ut! Og så inspirerende! Jeg har jo endel garn liggende som har "feil" farge, dette er jo absolutt en god mulighet.

  SvarSlett
 7. Utrolig spennende eksperiment!

  SvarSlett
 8. Hei hei! Så spennende med garnfarging - og mange fine farger! Jeg har også farget med konditorfarge, men bare den "vanlige" fra matbutikken. Og jeg har også farget på nylonforsterket sokkegarn med godt resultat. Og fargene ser ut til å holde seg godt i vask og bruk, selv om de farger av litt. Men det hender det jo at "kjøpegarn" gjør også. Jeg farget også med te, kaffe, sukerkulør og gurkemeie. Gurkemeie ga faktisk den dypeste, fineste fargen av alle.

  Og sjalet ble nydelig! Flotte farger!

  Det er sant som de sier: man får ikke mer moro enn man lager seg selv :-)

  SvarSlett
 9. Det ser veldig spennende ut å farge garn. Har noen hvite babyullplagg som er gulnet, lurer på om jeg skal forsøke å farge dem? inspirerende innlegg.

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.