lørdag 20. august 2011

Første par ut

Det første paret av sokkene jeg strikket med egenfarget garn er klare for bruk. Det er ofte slik at ting jeg strikker blir liggende fordi jeg ikke får somlet meg til å feste trådene. Nå har jeg endelig fått fingrene ut og begynt den kjedelige jobben, så nå kommer det nok noen fler sokker ganske snart.
Jeg strikker fra tåen og opp og nå merker jeg at jeg faktisk begynner å like denne måten å strikke på. Begge sokkene blir strikket parallelt på to rundpinner, og det synes jeg så avgjort er en stor fordel. Det blir mye enklere å få begge sokkene like lange og så er begge ferdige nesten på samme tid!
Ulempen for min del med å strikke fra tåen og opp er at jeg synes det er vanskelig å finne ut hvor jeg skal begynne på hælen, jeg har en tendens til å få sokkene litt for lange. Men det retter seg vel etter hvert som jeg får denne måten å strikke på litt mer inn i fingrene. En annen sak som jeg synes er vanskelig er selve hælen. Det er så vrient å finne en hæl som både ser pen ut og som samtidig er pen på foten. Jeg har forsøkt meg med hæl med forkorta pinner og den synes jeg noen ganger blir litt for kort på baksiden , den ser rett og slett litt stusselig ut stakkars. Det er også vanskelig å få de forkorta pinnene til å bli pene og glatte. Jeg har også forsøkt meg på hælen til Solveig, og den synes jeg er god og ser ut slik en sokkehæl skal se ut etter min mening, så det blir sikkert til at jeg øver meg litt mer på denne. Øvelse gjør som kjent mester og om jeg ikke er noen mester ennå så er jeg så avgjort blitt flinkere på å strikke fra tåen og opp. Det er rett og slett gøy og jeg liker utfordringene det gir med å finne både riktig hæl, riktig lengde og den perfekte avfelling .

10 kommentarer:

 1. Så fine sokker! Og det er jo ekstra gøy å strikke i garn man har farget selv. Jeg har funnet en oppskrift på nettet som gir fine hæler, de ser pene ut og har veldig fin passform:
  http://oppskrifter.blogspot.com/2007/04/min-sokkeoppskrift.html
  Jeg bruker bare hælen fra denne oppskriften, ikke resten av mønsteret.
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. Hvordan strikker du de striber? Måske har du et link til opskriften? Søde er de altså - og jeg har fået lyst til at strikke dem - eller læse opskriften;-)

  SvarSlett
 3. Taxastrikkeren:

  Jeg har ingen skrevet oppskrift på sokkene. Jeg øver meg som sagt på å strikke på to rundpinner og fra tåen og opp. Det finnes utrolig mange oppskrifter rundt omkring og jeg har vel samlet litt herfra og litt derfra.
  For å få stripene strikker du bare vanlig en maske med hver farge, men for å få en farge til å tre tydeligere frem eller få et tydelig stripemønster om du vil så er det viktig å alltid ha den samme trådfargen først. Altså på den fargen du vil skal være tydeligst så må du alltid holde denne tråden nærmest deg over pekefingeren.

  SvarSlett
 4. Fine sokker! I flotte egenproduserte farger. Gøy!

  Enig med deg i at tå-opp sokker har en haug med fordeler, men jeg er heller ikke dreven nok enda til å få dem akkurat så store og som jeg vil. Øve øve... (o: Skal sjekke ut den helen du linker til, syns etterpå-heler blir for små og snuppete, blir liksom ikke nok stoff igjen oppå vrista da til at sokken ser pen ut!

  Når det gjelder bloddråpesvermerne våre (i sommersol, hihi), ble jeg så nysgjerrig at jeg måtte fram med insektsboka. Det viser seg at "min" variant heter fjellbloddråpesvermer. Og som navnet sier lever i høyden. Lavlandsvarianten har jeg aldri sett her ved kysten, men skal jammen holde øynene åpne! Takk! (o:

  SvarSlett
 5. De var stilige! Både mønster og farger. Tå-opp-hæl er en utfordring, ja, jeg bruker en slags hybrid mellom kile og forkorta rader, den blir dyp nok men ikke så diger som tradisjonelle hæler med hælkapp.

  Og forresten, hvis du er interessert i balansekurs, så holder hun i hvert fall qigong-kurs over skype, med webkamera, så man kan gjøre øvelsene hjemme i stua! http://www.tropos.no/kurs/qigong/

  SvarSlett
 6. Flotte sokker du har strikket! Kjenner det snart er sokkestrikketid for meg også, må bare få bestilt meg noe nytt garn.

  SvarSlett
 7. Så flotte sokkar du strikker, og med heimefarga garn.... tøfft!

  SvarSlett
 8. Festlige sokker i flotte farger, her har jeg noe å lære. høres greit ut å strikke to sokker samtidig, kanskje lettere å få dem helt like?

  SvarSlett
 9. Så flotte, og jeg kjenner også til det problemet med å feste tråder. Utrolig hvor lang tid det kan ta noen ganger!? Har aldri prøvd strikke fra tåen og opp. Spennende.

  Vil forresten gjerne få takke deg for din hilsen på mitt forrige innlegg!

  SvarSlett
 10. Så flotte sokker! Fine farger, morsomt når hjemmefarget gir så godt resultat! :)

  Har til gode både å strikke tå opp og parallellt. Det siste har jeg prøvd, men klarte ikke å stokke tråd og nøster å få det riktig. Må nok se starten i praksis for å forstå det. :)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.