torsdag 25. august 2011

Undergrowth

Etter sommerens øvelser i garnfarging er resultatet en mengde hesper med hjemmefarget garn som jeg klør i fingrene etter å strikke med.
Jeg hat trålt nettet og funnet en masse oppskrifter som nå står på ønskelista.
Denne lua er en av dem. Midt i blinken for en hosta- og hageentusiast!
Designeren sier at det er hostaene i hagen hennes som har vært inspirasjon til  mønsteret, og når det i tillegg er så flott så ble den en av de første ut - etter alle sokkene.
Mønsteret er enkelt og moro å strikke, det er bare en feil, og den er min.
I min iver sjekket jeg  ikke grundig nok med hensyn til strikkefasthet, jeg sjekket bare pinnestørrelsen og tenkte at da passer det nok sånn passelig.
Lua ble litt i minste laget, eller rett ut sagt den ble for kort for mitt hode. Ved nærmere sjekking viser det seg at hun har oppgitt forskjellige pinnestørrelser til samme garnet, men at størrelsen på lua øker når pinnestørrelsen øker.
Det er jo klart som dagen selv for meg, men jeg er redd for at om jeg øker pinnestørrelsen så vil den bli litt for løs og det liker jeg ikke noe særlig. Kanskje det var bedre å strikke noen ekstra mønsterrapporter i midten før fellingsmønsteret. Jeg prøvde den på barnebarnet og der satt den som et skudd, så da blir den forhåpentligvis brukt likevel.
I hagen har jeg det som designeren, hostaene kommer tilbake hver vår selv om jeg ikke jobber der så mye som jeg skulle ønske eller burde. Nå for tiden vil jeg heller strikke!
Disse her små babyhostaene er noen jeg sådde fra frø fra egen hage for et par år siden. Nå er de vokst seg rimelig store helt på egenhånd og burde vel vært plassert med føttene i jorda før vinteren.
Hosta er en super plante, den dekker jorden godt så nitidig luking er ikke nødvendig, den er pen å se på og kommer i et utall av størrelser og fargekombinasjoner i grønt, hvit og gult, har flotte blomster (synes jeg) og krever nesten ingen stell. Akkurat planten for meg:)  Dessuten er den fin som fyll i buketter.

Mønsteret heter : Undergrowth og du finner det her på knitty.
Garnet jeg har brukt er :  Grønn (egenfarget) og hvit Baby Merino fra Gjestal
Pinner: Nr. 2,5
Vekt på ferdig lue : 41 gr.

7 kommentarer:

 1. De luene likte jeg ,fint mønster.
  Har du farget garn selv ,så morsomt .
  Ha en strikke fin dag ,Marit.

  SvarSlett
 2. Kjempefine! Nydelig mønster og farger! :)

  Jeg har bestilt Cascade Eco fra Webs ja. Kjøpte en kilo i fjor da jeg skulle strikke genser til sønnen. Ble ganske mye til overs. Måtte selvfølgelig betale toll m.m. og det tok litt tid, men prisen ble ikke så gal likevel.

  SvarSlett
 3. Hvor er den smuk din hue.

  Dine Hostaer er også rigtig fine. Tænk at du selv har sået dem.

  Jeg synes det er en fin inspirationskilde at tage udgangspunkt i Hostaer,og så kommer der en "Hostahue" ud af det, flot design;)

  SvarSlett
 4. Flott hua. Dumt at den ikkje passte deg. Men bra at nokon kan bruke den.

  SvarSlett
 5. WoW!!!! Ja det var lua si det! Lue med hostamønster visste jeg ikke gang at fantes.
  Så flotte småhostaene dine har blitt. Jeg har også mange små babyhosta fra i år og i fjor som jeg også har sådd. Hvordan har det gått med blodbegerlantene?

  SvarSlett
 6. Lekker lue med lekre farger! Synd med størrelsen...

  Hosta er definitivt en favoritt her også. Den store blå har sådd seg selv i bedet, så jeg har tatt vare på en del småplanter som også trenger mer jord rundt føttene... I sommer har jeg fått tak i en fem-seks nye sorter, så om noen år kommer jeg til å ha veldig mye hosta!

  SvarSlett
 7. Veldig flotte luer!!! Og så gøy med selvfarget garn

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.