mandag 3. oktober 2011

Body testing

Tittelen på dette innlegget kan nok virke litt suspekt, men virkeligheten er nok ganske uskyldig. Jeg hadde lyst til å lage min egen versjon av en strikkebody til mine to minste prinser, men siden jeg aldri har strikket babybodyer før måtte jeg i første omgang ty til ferdig lagde oppskrifter. Det begynte med oppskriften til Nøstebarn og nå har jeg strikket den i silkeull og baby merino fra Drops (bildet helt nederst). Jeg liker den enkle fasongen og måten den er satt sammen på. Det er så greit å slippe unna med så lite sying og trådfesting som mulig. Underveis kom det ønske om lange ermer på bodyene, og det kan en jo godt si er et fornuftig ønske og gjør jo også bodyen mye mer anvendelig vinterstid. Jeg hadde forelsket meg i en body jeg så ferdigstrikket i garnbutikken Karmin i Kr.sand. Den hadde ikke lange ermer så der har jeg måttet improvisere. Jeg strikket den med isatte ermer for å gjøre det veldig enkelt for meg selv, litt ekstra sying, men det tålte jeg. Garnet er bare en drøm, så herlig og mykt, lett og luftig, men samtidig varmt og lunt. På skuldrene har jeg satt inn nydelige knapper fra Snella og Petronella : "Mormors prins "


Garn: Rheuma Thermal Wolle-1oo% ull 
Pinner: 2,5
Vekt: Jeg glemte å veie den, men det skal jeg sørge for blir gjort ganske snart.  Neste test var Benjaminsvoksebody,  og den hadde både lange ermer og raglanfelling - supert.
Jeg har strikket den i silkeull fra Bånsull og det er et tynnerer garn enn oppskriften angir, så her har jeg måttet mikse og trikse litt med masketall og pinnestørrelse.
Veldig god ide å sy i dobbel rad med knapper nede, det gir bodyen en mye lenger brukstid. Det er jo utrolig hvor fort de aller minste vokser ut av klærne sine, så noen lure triks som gjør at de kan brukes lenger er virkelig smart.
Et annet lurt triks i denne oppskriften var å sy sammen under ermene med en gang - altså før en feller. Jeg valgte å strikke dem sammen i stedet for å sy, men det er vel en smakssak, lurt åkke som. Silkeullgarnet har jeg virkelig fått sansen for, og jeg kunne godt tenkt meg flere plagg i dette garnet, bare så synd at det er så dårlig fargeutvalg. Det finnes en grense for hvor  mange plagg en har lyst til å lage i hvitt eller lys mint som var de fargene butikken her hadde. Bodyen har fått søte hjerteknapper og dobbel rad nederst. Med  elastisk ribbestrikking, lange ermer med oppbrett og ekstra lengde som er skjult under den dobble knapperaden nederst så har jeg et håp om at bodyen kan brukes hele denne vinteren.

Mønster: Benjamins voksebody
Garn : Silkeull fra Nøstebarn/Bånsull
Pinner nr. 2,5
Vekt: 93 gr.

Bodyen i Drops Baby Merino har også fått dobbel rad knapper. Det trikset kommer jeg til å ta med meg når jeg skal designe min egen body oppskrift, - om ikke så lenge. Først må jeg ha en liten"body" pause.7 kommentarer:

 1. Det var flott innsats i testing av bodymønstre! Jeg likte best den øverste og Rauma Thermal er deilig rett mot kroppen. Nydelige modeller! :)

  SvarSlett
 2. For noen flotte modeller du har!
  Og dette er de fineste bodyene jeg har sett - du strikker jo så utrolig pent. Kan være interessant å få høre hva brukerne (eller foreldrene deres) syns om de ulike garntypene.
  Har du forresten strikket den øverste i patentstrikk? Det ser liksom ikke helt ut som vanlig vrangbord?
  Ha en finfin strikkeuke!

  SvarSlett
 3. Det var skikkelig flott bodyer du har strikka!!Veldig fine både i fasong og strikking:))

  SvarSlett
 4. Annepålandet:

  Jeg valgte drops merino fordi det er mykt og godt å strikke med, det kan også vaskes i maskin, noe som er en fordel for mange.De andre garnkvalitetene er forholdsvis ukjente for oss ennå. Nå får vi se etter hvert hvordan de er når de er blitt vasket noen ganger. Ingen av dem klør, og det er også viktig.
  Den øverste er strikket i et salgs patent, det finnes så mange ulike falske patentmetoder, men her er det strikket frem og tilbake med 3 rett og 1 vrang som forskyves i forhold til hverandre over to pinner.

  SvarSlett
 5. Nydelige bodyer! og søt prins inni!
  Kanskje kommer oppskriften i bloggen eller?

  SvarSlett
 6. Hei igjen! Takk for svar! Frokostblogging er nok ikke noe for meg, haha, da jeg er super B-menneske. Og dessuten er ikke frokostene mine så mye å skryte av. Men det er morsomt å lese hva andre kan trylle frem. Det blir litt som vindusshopping, fint men uoppnåelig.
  Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
 7. Ja nå venter vi bare på skikkelig vinter for å få prøvd ut bodyen skikkelig. Til nå har det vært for varmt for vår lille prins. Men skal komme med flere uttalelser etter å ha prøvd den ut litt mer. og vaska den.. ja vi som er så heldige som får disse strikkeklærne er kravstore; det skal ikke klø, det skal vere fine farger og skal kunne vaskes i maskinen. Takk igjen for fint tøy Marit!
  hilsen Svigerdatter:)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.