onsdag 5. oktober 2011

Nytt garnbekjentskap


Jeg har lest utallige lovprisninger av Cascade garnet, og slikt blir man jo påvirket av. Hadde det ikke vært for bloggene hadde jeg vel aldri kommet i nærheten av dette garnet engang. Jeg bestilte en del nøster i forskjellige farger, helt uten mål og mening, men bare for å bli kjent med garnet og for å ha en viss peiling på de aktuelle fargene. Det er litt vrient å bestille garn på nett, ikke får man tatt og kjent på det og fargene er som regel helt annerledes enn man tror. Men, altså dette garnet hadde jeg virkelig lyst til å bli kjent med, det kan jo ikke være for ingenting at det er det mest brukte garnet på ravelry?
Mine første masker med Cascade ble en liten stripejakke. Mønsteret  jeg brukte var greit og jeg likte godt å strikke ovenfra og ned, men det virket altfor kort både i armer og bol. Jeg så det underveis og la inn noen ekstra striper både på ermene og bolen - heldigvis, ellers hadde den blitt altfor kort. Jeg strikket str. 6 mnd, noe som ellers  skulle passe den lille prinsen bra
Det finnes flere forskjellige typer cascade garn leser jeg på nett, men det jeg fikk tak i er cascade 220 i 100 % ull. Det var uvant å strikke med såpass tykt garn så det er vel kanskje ikke så rart at pinnene til ermene ble glemt igjen hjemme da jeg dro på hytta. Vanligvis har jeg det meste av pinner jeg trenger for hånden i en grei liten plastikkpose eller syboksen min, men pinner nr. 5 er det lenge siden jeg brukte sist så de lå naturligvis ikke der.
Jeg undret meg på om ikke en jakke i så tykt garn ville føles galt på en liten baby, men garnet er faktisk ganske mykt og da jakka var ferdig og gutten påkledd var det slett ikke så galt som jeg hadde fryktet. Ikke klør det heller.

Mønster:  Little Coffee Bean
Garn: Cascade 220
Pinner: 4,5 til ribbekanter, ellers 5
Mengde garn: Jeg veide ikke hvor mye jeg brukte av hver farge. Hele jakka veier 133 gr.


7 kommentarer:

 1. For en lekker jakke det ble til sjarmtrollet!

  Jeg er også litt skeptisk til altfor tykke plagg, men går dette garnet går bra til en 1/2-åring går det vel bra til ei gammel kjerring... Fort gjort frister alltid :-)

  PS: Helt annet garn gis bort på bloggen for tiden - og ymse annet. Velkommen innom

  SvarSlett
 2. Herlig jakke, men prinsen var nå bare helt så bedårene.

  Ja, det er godt å strikke litt igjen. Så var det bare det å ta det litt rolig da....

  SvarSlett
 3. Spennende nytt garnbekjentskap! Jeg har nettopp kjøpt noen hesper som skal bli kjole/tunika til meg selv i samme garn, etter anbefaling fra andre (og når det var salg hos byslavi.dk, så ble det for fristende å vente...)

  Skjønn modell i ny jakke!

  SvarSlett
 4. Så fin jakke da :-) og en herlig modell også!
  Jeg har også god erfaring med Cascade - og jeg synes det blir så jevnt og fint med det. Også er det jo gøy å prøve litt nye nøster innimellom også... selv om garnkjøp av ukjente nøster kan bli litt gambling ;-)
  Kos deg videre med Cascade-nøstene.

  SvarSlett
 5. Jakka ble fin! Skjønn modell (han inni jakka altså)!
  Det minte meg på at jeg har jo noen nøster Cascade selv, men jeg kan ikke huske hva jeg kjøpte det til... :-S Votter og luer muligens. Må undersøkes nærmere. Ha en fin torsdag!

  SvarSlett
 6. Så spennande å prøve noko nytt garn! Jakken vart kjempeflott i flotte fargar og ein nydeleg modell!!

  SvarSlett
 7. En herlig lille gut i en fin trøje:)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.