onsdag 12. oktober 2011

Ribbola, ribbolai !

Ribbestrikka gensere eller andre plagg for den saks skyld er takknemlige på så mange måter. De vokser med barnet som bruker dem og sitter som oftest godt uten å stramme.  Barn liker som regel ikke at klærne strammer og det er heller ikke godt om de er altfor store, men små barn vokser jo så fort og vil man ha et plagg som passer fra dag en så er det neimen ikke lenge det varer før det blir for smått. Da er ribbestrikk midt i blinken, det gjør ingenting om ermene/bena er for lange, brett dem opp, og det gjør ingenting om vidden er rikelig, ribbinga gjør at den sitter likevel. 


Jeg har strikket en ribbe/vokse genser til barnebarnet.
Gutten ser strålende fornøyd ut på bildet, men det måtte en del overtalelse til for å få tatt noen bilder.
Ikke er han noen fan av prøving underveis heller så dette er første gang han har genseren på seg overhodet.
Hadde jeg fått prøvd litt før siste tråd var festet kunne jeg med fordel strikket halsen ørlite tettere, men pytt sann, den fungerer nok bra likevel, og med en polo under blir det sikkert supert.

Jeg valgte å strikke hver del hver for seg opp til ermhullene, der satte jeg alt inn på samme pinne og fortsatte med å strikke frem og tilbake samtidig som jeg felte raglan.
Jeg ville heller ta jobben med sying etterpå, fordi det blir mye finere ribb på den måten.
Når jeg strikker ribb rundt synes jeg ofte at den første rettmasken i ribben blir slakk og stor, men om jeg strikker frem og tilbake blir det mye jevnere og penere.
Har du et godt tips å komme med for hvordan strikke ribb rundt og likevel får maskene jevne og pene tar jeg i mot med glede.
Avfellingen gjorde jeg med hestetømmer  (I-cord), både for å få en pen kant og for å holde det hele litt bedre sammen. Øverst på ryggen strikket  jeg tre-fire omganger ekstra ( med s&s metoden) for å få genseren litt høyere bak.Mønster: Improvisert
Garn: Duo Silke/merino
Pinner: 2,5
Vekt: 130 gr.11 kommentarer:

 1. Åh ja - sånn hadde jeg og sånn hadde sønnen min før lengden hans strakk seg opp mot to meter... Riktignok ingen med sånn en snaisen lukking som din :-)

  Skjønner godt at eieren er fornøyd!

  Vet du forresten, mamma strikket disse plaggene opp-ned, fra halsen og nedover, så var det enkelt å forlenge og/eller fornye slitte kanter...

  SvarSlett
 2. Flott gensar. Alltid like lurt med ribb.

  SvarSlett
 3. Flott genser, nydelig farge!
  Ribb er genialt, men litt kjedelig å strikke syns jeg

  SvarSlett
 4. Veldig fin, både genser og gutt! Skal nok strikke en sånn til bonusbarnebarnet, må bare mote meg opp til all ribbestrikken først. :)

  SvarSlett
 5. flotte genser - med tøff kar inni...

  God kveld

  SvarSlett
 6. Kjempeflott! Må tilstå at jeg har begrenset tålmodighet med ribbestrikk... Og samme problem som deg, at det blir penest fram og tilbake.

  SvarSlett
 7. Her var det mange finesser. nydelig genser som ser ut til å passe perfekt. Har egentlig ikke tenkt på at ribbestrikk blir finere fram og tilbake, det må jeg sjekke ut.

  SvarSlett
 8. Hei igjen damen!
  Gratulerer, du har vunnet en av premiene på mitt gavedryss :-)
  Hvor skal jeg så sende herligheten?
  Klem!

  min epost: til@helgasofie.no

  SvarSlett
 9. Hei - nettopp, derfor strikker jeg også ribber.

  Litt tålmodighetsarbeide, men eg håper mottakerne liker den/dem.

  Eg likte godt genseren i ribb, den ser behagelig ut å ha på seg.

  Fortsatt god helg fra Spurven

  SvarSlett
 10. Flott genser!
  Jeg syns også det blir penest å strikke ribb frem og tilbake. Men noen ganger strikker jeg rundt, og for å få den første masken pen, stikker jeg stramt, og da pleier det å gå bra. Men det forutsetter perfekt match mellom garn og pinnestørrelse, det har ofte hendt at jeg må bytte.

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.