mandag 30. januar 2012

Endelig

Noen ganger tar det bare litt tid å bli ferdig, men det kjennes veldig godt når det endelig skjer. Genseren har vært ferdigstrikket et stykke tid nå, men så var det alle de løse trådene som skulle festes og da stoppet det opp.
Genseren ble ikke så fin som jeg håpet, passformen er ikke den beste og jeg gledet meg ikke vilt til å ta den på, så da ble iveren etter å feste tråder drastisk redusert. Til slutt måtte jeg bare bestemme meg for at nå måtte det bli gjort og at i dag er dagen for den store festingen.
Garnet er supert, fargene sånn midt på treet, men passformen er heller skrøpelig. Ermene er litt for smale øverst og lengden fra halsen til under ermene for lang. Med alle sine feil er genseren likevel brukbar, god og varm og akkurat passe tykk. Det er tross alt den første ovenfra og ned genseren jeg har strikket til meg selv. Nå vet jeg litt mer om hvordan det skal gjøres neste gang.
Det er så mange som sier det er så greit å strikke ovenfra og ned på jakker og gensere for da er det lettere å prøve underveis, men jeg er ikke helt sikker på om det funker slik for meg. Kanskje er det lettere å vite hva man skal se etter når men har gjort det noen ganger? Jeg synes det var vanskelig å se, genseren rullet seg på forunderlig vis når jeg skulle prøve, og det var slett ikke enkelt å ta tak i, pinnene både foran og bak og holde slik at jeg kunne få sett ordentlig. Kanskje det er lettere med et tykt garn? Men jeg gir meg ikke, og tenker at dette må jeg da også kunne lære. Nå har jeg lært meg å strikke sokker fra tåen og opp så må jeg da klare en genser ovenfra og ned?
Heldigvis har jeg ikke brukt en formue på garnet, alt er enten rester eller sånt som har ligget i årevis i en skuff; merino fra Bånsull, Duo fra Design club og Isager Tvinni,( gidder ikke tenke på at jeg en gang har betalt for det)

9 kommentarer:

 1. Det er ikke lat man blir like fornøyd med, slik er det jo for alle som strikker:)
  Generen ser herlig ut! Eg liker godt ovenfra og ned, men har bare gjort det en gang og det var still light tunikaen.
  Om du har lang nok rundpinne så er det lettere å prøve.

  SvarSlett
 2. Trådfesting kan ta tid ja, kjenner til den. ;)

  Genseren ser nydelig ut, flotte striper og jeg liker tynt garn i plagg. Jeg har også gjort noen feil i starten på ovenfra-og-ned plagg. Neste gang, kan du justere og da blir det mye bedre. Jeg er veldig glad i å strikke på den måten nå som jeg vet hvilke forandringer som skal til.

  SvarSlett
 3. Synes genseren ser fin ut! Kan hende du liker den bedre etterhvert. Jeg har strikka en tunika på den måten, og synes det var alle tiders. Øving gjør mester, så prøv igjen! Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Jeg synes det er en rigtig smuk trøje i dejlige farver. Jeg håber du bliver glad for den. Du må igen prøve at strikke en trøje oppefra og ned;O)

  SvarSlett
 5. Genseren ser veldig fin ut og eg liker veldig godt fargene du har brukt:))

  SvarSlett
 6. Synd at du ikke er fornøyd med passformen, for genseren er jo innmari fin! Spennende fargekombinasjon du har brukt også :)

  SvarSlett
 7. Denvar jo kjempefin! Synd du ikke ble fornøyd med passformen, men sånn er det noen ganger når man prøver noe nytt (eller fikler med mønsteret *kremt*)...

  SvarSlett
 8. Nei, det er ikkje alltid at det blir som vi har sett for oss - genseren såg i allefall fin ut

  Ha ein fin dag

  SvarSlett
 9. Syns genseren så kjempefin ut, både i farger og fassong! Men den skal jo selvfølgelig passe på også. Ikke gi den opp enda, det hender at genser og kropp tilpasser seg hverandre litt etter litt tids bruk og vask

  Ja, jeg har vært utrolig heldig og fått tak i oitt av Tulliball-garnet. Og siden det er så vanskelig å få tak i, har jeg litt vanskelig for å bruke det også... Og må sparke meg selv bak og tenke at det gleder ingen der det ligger i lageret (bortsett fra at bare tanken på det gleder meg... Sukk. En enkel sjel...) (o:

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.