fredag 27. januar 2012

PS-genseren

PS-genseren er den enkleste enkle å strikke, bare rettmasker om du vil det, rett opp og rett ut. Det går selvfølgelig fint an å gjøre den litt mer tilpasset om man ønsker med forkorta rader i ermene eller ved å legge opp masker sånn litt etter litt, eller strikke den i flere deler som den gamle til dattera på bildet nederst. Halsen kan man også gjøre litt mer åpen om man  ønsker, men det går fint å bare felle og så øke igjen på neste omgang.
PS er min forkortelse for primær snitt, og det vil si at genseren har en fasong som likner en T .
Da jeg kjøpte mønster til saue genseren var jeg vel ikke helt klar over at det var en PS-genser,  men nå har jeg støttet en flink designer så da er det greit nok.
Han har noen andre sauer på sin, men jeg synes ærlig talt ikke de var noe særlig lik sauer og ikke er jeg noen stor fan av å strikke mønster frem og tilbake, heller ikke liker jeg å brodere med maskesting, så min genser fikk nøye seg med en sau.

Jeg strikket rettmasker på forstykket opp til der ermene begynner. Nå ble det lagt opp nye masker til ermene og midtstykket ble strikket med glattstrikk. Jeg felte så til halsen og laget knapphull på skuldrene, la opp nye masker stil knappestolpe og etterhvert også til bakstykket.
Så var det bare å fortsette med å lage bakstykket og ermer like store som forstykket.
Jeg strikket mange slike til mine barn da de var små og jeg har tatt vare på noen.
Denne her i lilla og rosa bomullsgarn får stå som eksempel, den er både slitt og utvasket og kommer neppe i bruk igjen, men har så mange gode minner, og altfor vanskelig å hive i søpla.

9 kommentarer:

 1. Smart med PS-gensere! Det har jeg visst aldri strikket.
  Interessant eksperiment du holder på med. Jeg driver med noe av det samme - det kom til et punkt der jeg nesten fikk latterlig mye garn. Og nå prøver jeg å strikke det opp. Det blir litt av en jobb... :-)
  Fint at du er tilbake i bloggeland - men en pause i ny og ne er heller ikke å forakte. Ha en riktig fin helg!

  SvarSlett
 2. PS-genser har jeg ikke vært borte i før, men det så jo veldig praktisk ut! Må si meg enig i at din sau var mye finere enn oppskriften. Flott genser! :)

  God helg! :)

  SvarSlett
 3. Så flink du er, :)

  ***

  Ha ei fin helg, hilsen Lisbeth ;O)

  SvarSlett
 4. Likte sauemotivet veldig godt :-) - og takk for hyggelig besøk på bloggen min, godt å vite at andre er fornøyd m slike strikkepinner :-)
  Riktig god helg !

  SvarSlett
 5. Så fine gensere - begge to! Morsomt at du har gjemt den gamle! God helg!

  SvarSlett
 6. Den grå genseren var skikkelig søt! Og at det er enkelt å strikke er vel bare et pluss :)
  God helg!

  SvarSlett
 7. Sauegenseren er veldig fin.

  God søndag

  SvarSlett
 8. Så fint at du la ut Raverly-lenke til oppskrifta! Kjekt når ynske går i oppfylling så raskt! Og ein sauegenser frå New Zealand er absolutt noko for meg og Silkesauen.

  Eg har no lagt deg inn i "Fine strikkebloggar"-lista mi!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.