fredag 8. april 2011

"Hullete" sokker for første gang

Det begynte med at jeg hadde noe grønt garn kjøpt av de driftige og dyktige damene hos tuLLiBaLL. Og når jeg skriver grønt så er det GRØNT. Bildene her lyver så det renner av dem. Sjekk det nederste bilde, det er samme sokken men fargene er helt forskjellige. Hva kommer det av at det er så vanskelig å få de riktige farger på bilder? Jeg hadde så lyst til å prøve tuLLiBaLL garnet og det grønne her falt i smak på bildet, men virkeligheten er bare SÅ mye grønnere og slett ikke like fin etter min mening. Det stod riktignok i beskrivelsen av garnet at det var skarpt grønt, men det la jeg ikke så mye vekt på for fargen på bildet var jo så fin! Hva gjør man da?  Når man har dette garnet som
kjennes så godt ut, bare at fargen ikke stemmer?  Jeg fant ut at nå var tiden inne til å slå flere fluer i et smekk. Jeg har jo faktisk flere mål, nye ting jeg ville prøve på innen sokkestrikkekunsten.
1..strikke fra tåen og opp
2. strikke med en rundpinne og
3. strikke "hullete" sokker
Jeg startet friskt og freidig med nr. 1 på lista, men aldri har jeg vel knotet mer. Det var slett ikke behagelig å starte med tåen, det var så innmari vanskelig å holde ordentlig i strikketøyet. Dette gav jeg opp, men kanskje litt for fort. Jeg holder fremdeles på at dette skal jeg lære.
Nr 2 var forsåvidt grei nok, men jeg hadde en pinne som var for kort og gav opp det også. Øverst på ønskelista nå står en skikkelig lang rundpinne.
Men nr.3 gikk det bedre med og jeg har strikket mine aller første sokker med hullmønster:)
Mønsteret var gøy å strikke, og faktisk ganske pent. Jeg gjorde de en mønsterrapport lenger på skaftet simpelten fordi jeg glemte å telle, lengden ble bra likevel og jeg er fornøyd. Det ble et par endringer til; hælen strikket jeg som forsterket hæl og tåfellingen gjorde jeg firedelt. (Men det var rett og slett fordi jeg ikke skjønte oppskrifta)
Helt på tampen står det i oppskrifta : " Weave in all ends and block well", å feste trådene er jo greit, det gjør man bare, men blokke? Er det noen som blokker sokker? Gjør dere det? Jeg gjorde det ikke og kommer ikke til å gjøre det heller, det blir liksom samme saken som å stryke undertøyet sitt. Det gjør jeg bare ikke!
Garnet er nydelig, godt å strikke med og godt mot huden. Jeg kommer garantert til å prøve andre farger i dette garnet. Men hva gjør jeg med det hespe som fremdeles ikke er nøstet? Jeg kjøpte to hesper likegodt.
Sokkemønster er fra knitty og heter Monkey.
Pinner nr. 2,5 og jeg brukte 90 gr.

Ps: Jeg legger til sånn i etter kant at fargen på garnet heter Eføy (det burde kanskje sagt meg noe) og garnet er RRåll.

8 kommentarer:

 1. Så fine sokker!
  Og grattis med å ha utfordra deg selv, det er alltid en god ting.

  Strikket du tåa på to pinner, eller fire? Jeg syns nemlig ofte det er litt knotete på to, og skjønner godt at man da får lyst til å gi opp.

  Hvilken farge er det du har brukt? Den ligner litt på noen hesper jeg har liggende i lageret mitt også, de er GRØNNE. Og fine, etter min mening, siden jeg er en lidenskapelig elsker av grønt. Krapyl, mener jeg det er.

  SvarSlett
 2. Skønne sokker - dem har jeg også strikket. Nej nej - jeg venter ikke en lillesøster - jeg er såmænd i mormoralderen og det er en chauffør vi har ansat der venter en lille pige.
  God weekend!

  SvarSlett
 3. Synes det var fabelaktige sokker, jeg, og gratulerer med å ha kommet helt i mål med en av utfordringene dine, og å ha prøvd deg på 2 til!

  Jeg syns så tydelig jeg ser en taklampe eller en pendel på ett av bildene, og lurer veldig på hvor akrobatisk du var da da du tok bilde av sokkene? Helene i taket liksom? (O:

  Og jeg blokker ikke sokker heller, det gjør da føttene selv! Skjønner at det kanskje ser fancy ut om en skal gi bort hullstrikka sokker, mønsteret kommer jo ikke til sin rett før det blir strukket ut. Men blokke? Nei, jeg har nok å drive med!

  God helg, Marit! Og takk for hyggelig kommentar!

  SvarSlett
 4. duBedåre:
  Jeg ligger i sofaen, strekker beina i været og derfor taklampa som du ser.
  Jeg nok slett istand til særlig mye akrobatikk:)

  SvarSlett
 5. Så flotte strømper du har strikket! Eføy fargen passer nok godt til deg :) Ha en fin helg!

  SvarSlett
 6. Du er kjempeflink! Her strikker jeg bare firkanter i mange farger, og det må jeg nok gjøre i to år til, om det skal bli noe lappeteppe av det,)
  Nydelig farge:)

  SvarSlett
 7. Nydelige sokker!
  Strikkepinnetips: rundpinne uten knekk på, 80 cm lang. Den gjør sokkestrikkingen på rundpinne til en lek.
  Og nå "stjeler" jeg adressen din også - takk for hyggelig kommentar hos meg:-)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.