torsdag 14. april 2011

Mål nr. 1 innen sokkestrikkekunsten

 
                                                                                     Hipp hurra!
Jeg har klart mitt mål nr 1 innen sokkestrikkekunsten nemlig å strikke sokker fra tåen og opp.    
 Det er så mange av dere som sier at å strikke fra tåen og opp har mange fordeler og da var det klart som dagen at dette ville jeg også lære.
 Jeg ser jo at det kan være greit når man ønsker foreksempel å bruke hele nøstet og slippe alle de små restene man får når man sparer litt på garnet for å være sikker på at sokk nr. to blir like lang som sokk nr.1.
Jeg har forsøkt dette før, men kom aldri særlig langt før jeg gav opp. Det var knotete å begynne og vanskelig å holde arbeidet på en god måte synes jeg. Men har jeg betsemt meg for noe så ....

Jeg har lett høyt og lavt etter oppskrifter, forklaringer og fremgangsmåter og da jeg skulle gjøre neste forsøk landet jeg på Arribasokker fra EMS design. Forklaringene er gode og lette å skjønne, jeg fikk det til på første forsøk. Tåen var grei å strikke og jeg knotet ikke i det hele tatt!
Oppskriften er skrevet for et noe tykkere garn enn det jeg hadde så jeg økte til litt flere masker og strikket i veg og håpet det ville være like lett når jeg kom til hælen.
Jeg fulgte oppskriften på hælen til punkt og prikke, og den var sannelig min hatt like enkel som tåen.

Jeg er strålende fornøyd med meg selv og jeg vet at dette kommer jeg til å gjøre omigjen. Nå har jeg lært meg en måte å gjøre dette på, men jeg vet jo at det finnes mange, mange flere. Neste gang vil jeg forandre litt på tåen, for mine føtter er ikke så begeistret for denne litt spisse tåen som sokkene fikk. Jeg vet jo hvordan det funker nå, så da begynner  improvisasjonene! Hælen vil jeg finne en annen måte å strikke på for denne ble etter min mening litt snodig og kort. Jeg har sett oppskrifter på kilehæl og det har jeg lyst til å prøve. Men er det noen som vet om det går å strikke forsterket hæl? Og hvor finner jeg en oppskrift med det?         Rart kanskje at jeg er så fornøyd når det er så mye jeg vil forandre på? Ikke i det hele tatt, sokkene sitter slett ikke verst på foten og jeg har LÆRT noe jeg ønsket å lære!         
Garn: Fabel fra Drops,   74 gr.
Pinner nr. 2,5

12 kommentarer:

 1. Ja, det er alltid moro å lære seg noe nytt. Sokkene ble kjempefine!

  SvarSlett
 2. Gratulerer! Jeg liker godt tå-opp-sokker, og strikker dem helst to samtidig, så jeg er sikker på at de blir like :)

  Har strikket en del med kortradhæl, for jeg er lav over vrista, men også noen med kile.

  Forsterket hæl skulle ikke være noe problem hvis du strikker kile, tror jeg.

  Om du strikker "på engelsk" er det en god hæl på disse, synes jeg: http://thecraftiepixie.blogspot.com/2009/11/sock-patterns.html

  SvarSlett
 3. tak for kommentar på bloggen :-)

  Du strikker selv nydelige ting kan jeg se :-)


  Vilma

  SvarSlett
 4. Gratulerer! Når man virkelig har bestemt seg så går det lettere:) Men så er det stor forskjell på oppskrifter også da. Lykke til med neste par og tilpasningene.

  SvarSlett
 5. Flotters! Så gøy at du fikk det til! Og er klar for nye utfordringer. (o:

  SvarSlett
 6. Så bra! Alltid moro å mestre nye ting! Takker ofr link til mønster, det må testes. Jeg har funnet så mye til tynne sokker, men til litt tykkere garn har jeg savnet mønster.

  SvarSlett
 7. Morsomt navn på de sokkene, arriba er spansk for "opp", eller oppover!

  SvarSlett
 8. Gratulerer med å ha klart det :)

  SvarSlett
 9. Det hadde vært kjekt å kunne strikke sine egne sokker gitt. skulle hatt supersprelske ullsokkefarger i såfall! Nå har jeg lilla nøstebarnsokker på beina, de er jo fine, men blir jo ikke helt det samme da.

  gratulerer med finaleplassen, og god påske!

  SvarSlett
 10. Hei!
  Sokkene dine ble kjempeflotte! Jeg er ingen dyktig sokkestrikker, de få jeg har strikket er gjort på den vanlige måten... ;O)

  Ønsker deg en strålende påske!

  SvarSlett
 11. Gratulerer - og takk for tips om hvor det er en bra oppskrift for hvordan strikke fra tåa og opp. Kanskje jeg våger å utfordre meg selv til å forsøke...
  Ha en fortsatt fin påske!

  SvarSlett
 12. Så flink du har vært - det ble noen flotte sokker også!
  Det er veldig tilfredsstillende å komme i havn med noe man har bestemt seg for å lære :-)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.