mandag 6. juni 2011

Strikkejakke og magnolia


Vi har vært på hytta noen dager og riktig kost oss i den flotte norske forsommeren.  Jeg hadde strikka ny jakke til eldste barnebarnet mitt og da de kom på besøk en dag var det en finfin anledning å prøve ut jakka. Det er viktig for han at den ikke klør og det er viktig for mor at den kan vaskes i maskinen, men jeg vil gjerne strikke i ren ull og med disse kravene er det ikke så lett å finne det gode utvalget av farger og tykkelser. Jeg tar gjerne i mot tips om garnmerker som har disse kvalitetene og jeg kunne godt tenke meg garn med litt sterke og klare farger. 
Jeg sydde på et traktormerke (for gutten har vært glad i traktorer helt fra han var bitteliten) og skulle gjerne hatt traktorknapper, men det klarte jeg ikke oppdrive noe sted. Mens jeg syr på traktoren får jeg assosiasjoner til Moods of Norway, underlig egentlig for jeg er ikke spesielt opptatt av merkeklær. Moods of Norway har forøvrig et motto som jeg liker:
 " Our main goal, besides making our grandmas happy, is to make happy clothes for happy people  around the world." 
Nå har ikke jeg noe ønske om å lage klær for all verden, men jeg liker å lage klær som mine barnebarn og mødrene deres blir glade for og da blir jeg jo glad selv også!

 Utgangspunkt for mønsteret  er hentet fra boka "Strikk til nøstebarn" av Kathrine Gregersen,  Kragejakke i 3- trådsgarn, jeg har bare  gjort noen små endringer på masketall og lengdemål, og garnet er Merino Extra Fine fra Drops.Junimagnoliaen min har sprunget ut mens vi var borte, heldigvis fikk jeg tatt noen bilder i går kveld, for  nå er det mørkt grått i været og det bygger seg opp til regn og torden. Grøss og gru!

7 kommentarer:

 1. Så fin jakke du har strikka til barnebarnet. Ser ut som om han trives godt i jakka:)

  Du verden så flott magnolia du har!

  Ha en fin dag selv i gråværet.

  SvarSlett
 2. Herlig jakke. Ull er jo det beste og så deilig. Stilig med traktor på! (Trodde de fleste hadde ullprogram på maskinen i dag.)

  SvarSlett
 3. Kjempefin jakke du har strikket. Det var sikkert midt i blinken med det traktormerket!

  Junimagnolia er en vakker plante, ingen tvil om det :-)

  SvarSlett
 4. Flott jakke og flotte gutter! Og nydelig magnolia, godt du rakk å ta bilde av den før det braket løs... Her har hagen også fått vasket seg i dag, men rakk heldigvis å binde opp det meste først.

  SvarSlett
 5. Flott jakke! Og for en hærlig blomst da! Nydelig:) Heldig du er.

  :))

  SvarSlett
 6. Glemte at jeg skulle tipse om superwashgarnet fra Pickles: http://shop.pickles.no/no/produkter/pickles-soft-superwash/

  SvarSlett
 7. Kjempeflott jakke, og kjekt med bilder der jakka er i bruk!!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.