fredag 4. juni 2010

Nå begynner peonene!


Peoner er noe av det fineste jeg vet og nå begynner de første å slå ut kronbladene!
De tidligste peonene i min hage er trådpeonen, en gul trepeon og denne nydelige bondepeonen. Jeg vet ikke om  noe sortsnavn, men det gjør ingenting for den er en av de plantene jeg setter størst pris på. Den er en arv fra mine foreldres gamle hage, og minner meg om barndomshjemet mitt og alle de gode årene jeg hadde der.

16 kommentarer:

 1. For en utrolig vakker peon, jeg er spesielt glad i de gamle sortene. Det er så koselig å ha minner knyttet til både ting i huset og planter i haven. Jeg ønsker meg en rosa bondepeon, lik den farmor hadde i 'sitt' bed i barndomshjemmet mitt :)
  Jeg vet ikke om du så det jeg skrev om den rødbladete hundekjeksen i kommentarfeltet mitt. Den blomstrer med nydelige, litt mindre blomsterskjermer enn den hvite i veikanten. Om den sprer seg like mye, gjenstår å se :) Men som regel er de kultiverte sortene mer dannet i oppførselen enn de ville artene.
  Ha en nydelig helg, Marit!

  SvarSlett
 2. Nydelig pion!
  Her er det nok ennå en stund før mine kommer i blomst, enn så lenge får jeg nyte blomstringen fra en kjøpt bukett jeg har i stua.
  Ønsker deg en strålende og sommerlig junihelg! :)

  SvarSlett
 3. Peoner er vakre! Jeg tok med en fra en gammel hage i fjor, nydelig. Og så kjøpte jeg en silkepeon i vår.
  Bittesmå knopper bare her, og som krokusen tror jeg tulipanene setter blomstringsrekord. For i kaldt vær, står de lenge. De dagene med varme, har ikke vært så mange av enda.
  Nydelig peon den røde du har.
  Ha en fin fin helg:)

  SvarSlett
 4. Så flott! Det er nokså tidlig for peonene her enda, men vi kommer etter vi også.

  God helg!

  SvarSlett
 5. Så vacker! När jag någongång får en större trädgård, då är det första jag ska köpa en vit pion! När jag var barn, växte det en vit pion i min mammas rabatt, och jag älskade de vackra, stora blommorna!
  Tyvärr är min trädgård för liten nu, men kanske i framtiden...kanske ska jag då få min vita pion! ;o)
  Ha det gott!

  SvarSlett
 6. Nydelig! Rett og slett nydelig! Åh jeg skulle ønske jeg kunne sett hagen din i virkeligheten jeg, du har så utrolig masse fine blomster. Ønsker deg en fin og solrik helg!

  SvarSlett
 7. Åhhh så heldig du er! Jeg har en bondepeon, tror jeg i alle fall! Den ble flyttet på i fjor, og er derfor sein! Jeg ser den kommer, men det tar nok tid før den blomstrer! Da har jeg kjøpt meg en bukett med sart rosa farge, og de dufter himmelsk! Inntil mine blomstrer....

  SvarSlett
 8. Virkelig vakker! Jeg bare elsker disse "too much"-blomstene! Holdt på å komme i krangel med naboen som ville flytte peonrabatten sin til fordel for noe så prosaisk som garasje...
  LOL!
  Men altså, fem meter Sarah Bernhard, man kan jo ikke bare herpe sånt!
  ;-)

  SvarSlett
 9. Utrolig smuk blomst, skønt med mi nder fra sin barndom.

  SvarSlett
 10. En nydelig peon! Jeg fikk min første peon fra svigermors hade sist sommer. Ser at den har tre knopper i år, men jeg må nok smøre meg med tolmodighet ei stund til før den begynner å blomstre.

  SvarSlett
 11. Du sier peon, det gjør jeg og. Hvorfor sier noen pion?
  Er det svensk, tro?
  Din peon er nydelig i hvert fall.
  Jeg har plantet en, men etter tre år må den da komme med blomster?
  Skulle så gjerne ha en som blomstrer!

  SvarSlett
 12. Vakker.
  Nå må jeg snart se å få kjøpt meg en.

  SvarSlett
 13. Nei så vakker! Og så tidlig den blomsstrer! Her står mine med knopper, men det er nok noen uker igjen før vi kan nyte peonene i hagen hos meg.

  Ønsker deg en fin dag videre. Hilsen Margrethe

  SvarSlett
 14. Enig med deg. Det er veldig flotte blomster. Har en lys rosa en som jeg er veldig glad i - den fulgte med da vi kjøpte huset.

  SvarSlett
 15. Å så vakker!
  Peoner ber bod om sommar :)

  Håpar at du har det bra :)

  Klem Marie :)

  SvarSlett
 16. akkurat det synet håper jeg også å få se snart.. peonene som druknet i fjor står med svulmende knopper nå.. håper bare de venter med å blomstre til jeg kommer meg nedover:))

  har visst mange innlegg å ta igjen her .. kikker videre :)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.