fredag 11. juni 2010

Noen kommer og noen går....


Nå sier tulipanene takk for seg i år. De har gledet meg lenge og mye. Jeg er helt sikker på at til høsten skal det mange, mange nye tulipanløker i jorden.  I år har de fått stå nesten helt i fred for rådyrene og da frister det å prøve seg på nye og andre sorter til neste år. Samtidig som tulipanene vinker farvel er det mange andre planter som starter. Det skjer noe hele tiden, alltid er det nye blomster å vente på, nye knopper som skal springe ut og mange andre og nye gleder i hagen.
Irisen 'Cutie' er ny i år og dette er den første blomsten, bondepeonene er gamle, kjente og kjære, storkenebben 'Patricia' blomstrer hele sommeren når den først kommer i gang, og rosene som jeg venter på med ekstra stor spenning i år har så vidt begynt - her er det 'Louise Bugnet' som holder på å folde ut kronbladene sine. Det er utrolig mye som skjer akkurat nå så derfor kan jeg si takk og farvel til tulipanene uten for stor sorg. Noen kommer og noen går hele sommeren igjennom og jeg er så utrolig glad for at jeg kan følge med og se på at det skjer her rett utenfor min egen stuedør.


God helg!

12 kommentarer:

 1. å, det er ei nydelig tid :) Alt som vi har venta på en laaaang vinter, eksploderer nesten i fanget på oss :)
  Irisen og Bondepeonen var lekre :) Og de va også Storkenebben :) Ha ei god helg du og :)

  SvarSlett
 2. Ja, noen kommer og noen går, det har du helt rett i =) Tulipanene er jeg nesten lei av, for aldri har de stått så lenge som i år! Dette pga at det har vært så kaldt! Hostaene kommer for fullt, Astilbene, Stokkrosene Heucheraen og peonene! Bondepeonen min ble flyttet på i fjor, og er derfor litt sein! Men den jeg satte ned tidligere i vår, kommer også, Sarah Bernhardt! Spent på den! Ønsker deg en herlig helg!

  SvarSlett
 3. Det er så mye nydelig å se på i din hage, så det gjør liksom ikke noe at ikke alt varer evig. Det har heldigvis vært litt lengre blomstring på endel nå i vår/forsommer. Litt må man takke det kalde været for også.

  God helg!

  SvarSlett
 4. Det är en härlig tid i trädgården nu! Tulpanerna har blommat så länge hos mig också i år! Jag har hittat många nya tulpaner jag vill plantera i höst!
  Pionen ser så otroligt vacker ut!
  Hos mig har Louise Bugnet nyss fått sina första vackra blommor!
  Ha en fin helg!
  //Margot

  SvarSlett
 5. Jammen har du masse fine blomster og så er du så flink til å ta bilder av dei! Ynskjer deg ei fin helg:))

  SvarSlett
 6. Så herlig å se på alt som spirer og gror. for en lekker peon! Det er en av høydepunktene, før rosene tar til, synes jeg.

  Her blomstrer bare roser som jeg har kjøpt inn i år, og som var i god vekst da jeg kjøpte dem, men det er ikke lenge igjen, nå, så er det full fest i rosebedet! Gleder meg!

  Iris er flotte, det skal jeg få plantet i hagen her også.

  SvarSlett
 7. Så godt å se rose i blomst hos deg! Nå ble jeg kjempeglad! Jeg vet jo hvor glad du er i akkurat dem!

  SvarSlett
 8. Det är tur att inte allt kommer på en gång utan att de avlöser varann...det finns alltid något att glädja sig åt. Lång tid framöver ;)

  SvarSlett
 9. Ja,det er mye kos i hagen.Ååå,så mange flotte farger i din hage.
  Spesielll den tulipanfargen der.
  Ha en fin lørdag!Klem Linda :))

  SvarSlett
 10. Hei igjen! Tusen takk for tilbud om valmuesøster! Nå har jeg tenkt lenge og grundig igjennom om jeg tar sjansen på den, og tror jeg takker nei i første omgang. Jeg leste nemlig bakover i bloggen min, og i fjor sommer blomstret visst både det ene og det andre her. Sannelig nyttig, denne bloggingen... Grunnen til at så mye ikke vil, er nok at vi bor i sone 5, med masse snø og vind som ødelegger for plantene. Men enkelte ting får jeg til, og så lenge det blomstrer, er jeg fornøyd. Oregano sprer seg overalt, dufter deilig og tiltrekker masse sommerfugler, for eksempel. Lavendel har jeg også overalt. Men rosene er et sorgens kapittel. Men nå har jeg bestemt å la det gro, det som vil, inkl løvetann, og ikke slite med det som ikke vil. Mer avslappende, og mindre jobb. Og nå blomstrer syrinen - endelig!
  Ønsker deg en fin uke i hagen. Håper du har bedre vær enn oss - her er det 10 grader og sur vind, brrr...

  SvarSlett
 11. Det er en herlig tid vi er inne i:) Blomstringen er kommet lengre hos deg ser jeg...nydelige bilder:)

  SvarSlett
 12. Tack för allt fin du visar för mig!
  Tulpanen var super fin.
  Ha det gott
  Annika

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.