torsdag 10. juni 2010

Ønsket og uønsket


Stort sett liker jeg alle blomster, og ønsker dem velkommen i hagen min, men noen er mer ønsket enn andre og noen er slett ikke ønsket. Denne valmuen er nydelig og absolutt blant de ønskede! Jeg har tustet bort navnelappen så jeg vet dessverre ikke hva den heter. Blant de uønskede er ugressklokken og skvallerkålen. Begge to gror i hagen min og begge to har flotte blomster, men de er så altfor villige.


Disse to valmuene er også blant de uønskede, men dog ikke i like stor grad som skvallerkålen og ugressklokken. Den oransje valmuen sprer seg litt for mye og har en farge som jeg har vanskelig med å plassere. Ikke for det at jeg forsøker å plassere den, det har den klart helt selv, jeg forsøker å fjerne den, men klarer ikke å bli av med den. Den gule valmuesøsteren er likedan, den sår seg selv uhemmet og er vanskelig å bli kvitt.  Det er ikke få ganger jeg har angret på at jeg falt for fristelsen til å kjøpe den, og det enda jeg ble advart mot den i hagesenteret. Nå luker jeg frøplanter gjennom hele sesongen, og jeg forsøker å plukke vekk alle blomstene før de setter frø, men hvert år er det noen som klarer å spre ut frøene sine likevel. Så herved er du advart - ta aldri gul valmuesøster inn i hagen hvis du ikke ønsker en hage full av gule blomster - overalt!!!!

14 kommentarer:

 1. Akk, ja, jeg har en lysoransje valmuesøster eller valmue av et eller annet slag som jeg har kjempet mot, men rundt trappa får den lov å blomstre bittelittegrann på denne tiden...
  Den oransje valmuen din så da lekker ut på tross av villighet og farge. Noe ugress er vakkert selv om det er uønsket og kjedelig å luke på når det sprer seg litt for viden omkring.
  Den øverste valmuen var bare rett og slett nyyydelig.

  SvarSlett
 2. Ja,det er ikke alltid enkelt det med uønskede ting i hagen.
  Her er det løvetann,i plenen som herja før mannen tok dem opp.
  Bak i "rotehagen" er det eplemynte som gror villig,pluss vilbringebærgreiner uten bæreevne,sukk.
  Ha flotte dager i hagen.Klem Linda :))

  SvarSlett
 3. Hihi, den lila skulle gärna få fröså sig hos mig...den skulle passa på många ställe. Men håller med om att de andra två är svårare...

  SvarSlett
 4. Send dem hitover! Jeg har greid å utrydde alt av valmuer her - både søstre og brødre, ser det ut til. Her blomstrer kun løvetann, nei takke meg til valmuesøster!
  (Men skvallerkål har jeg merkelig nok ikke).
  Ønsker deg en finfin helg!

  SvarSlett
 5. Ja, de valmuene er både vakre og spredningsvillige. Den lilla var nydelig, så den kunne jeg hatt. Jeg har visst sådd en del forskjellige valmuer i år - det blir spennende å se når de blomstrer.....

  SvarSlett
 6. Den lilla var jo bare nyyydelig!! Synes lilla blomster er skjønne:o))
  Ikke kjekt med de en vil bli kvitt, da. Er det ikke merkelig hvor inderlig de da bestemmer seg for å bli???! Men er det noe en skikkelig skulle ønske ville trives, da skal en få streve!

  Jeg mistet en stoooor New Dawn-rose i vinter. Skikkelig intørket. Merkelig, for jeg har hatt den i mange år. Nå skal jeg plante Constance Spry - den er så fin!

  Ønsker deg en flott helg, min venn.
  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 7. nydelige valmuer.. elsker det, men de har ikke lyst til å komme igjen hos meg.. skulle gjerne ha hatt et par av disse nydelige, selv om du ser litt på de som ugress...

  SvarSlett
 8. Utrolig lekker valume! Kan det være Papaver orientale 'Pattys Plum'? Jeg har 'Coral reef' som står med bristeklare knopper. Neste varme dag er de der tenker jeg...gleeeder meg! Det gjør nok postdamene også, for det står en frodig bukett like under postkasssen min :)

  SvarSlett
 9. Jeg har også hagen full av gule og oransje valmuer- i år prøver jeg å ta litt grep, luke dem bort med hard hånd, og samtidig så nye i forskjellige lillatoner rundt omkring.
  får se til neste år on det funker.

  SvarSlett
 10. Ninni:
  Godt forslag for den er veldig lik. Jeg vet at jeg har 'Pattys Plum' et annet sted og jeg husker jeg kjøpte en som var veldig lik men med et annet navn.

  SvarSlett
 11. Nydelig farge på den lilla valmuen! Jeg har noen flere av de orientalske, men ingen som har den fargen. Håper du finner ut hva den heter :)

  SvarSlett
 12. Åh så nydelig den øverste er, lekker farge! Hehe, ja vi er forskjellige. Jeg hadde være sjeleglad jeg hvis de nederste hadde dukket opp i mitt bed :-) Ha en fin helg!

  SvarSlett
 13. Jag tycker din orange vallmo är helt underbar, den orange färgen hade passat perfekt hos mig, kombinerat med lite blått :)

  SvarSlett
 14. det er vel det disse valmuene er mest kjent for .. å spre seg med lynets hastighet..

  den første var vanvittig flott!! slik vil jeg ha!!

  ha en fortsatt fin sommer..

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.