mandag 28. mars 2011

Julegaven for mars måned


Julegaven for mars er klar.
Denne gangen ble det en helt enkel lue med dusk, og selv om jeg har kalt den mars lue er det ikke noe automatikk i at det skal komme en ny lue hver måned, det ble bare sånn for ferbruar og mars.
Denne er strikket i Merino extra fine fra Drops, et nydelig garn både å strikke med og å ha på seg. Det er 100 % merino ull som er superwash behandlet og derfor velegnet for dem som ikke er så glad i å vaske for hånd. Og det beste av alt - det klør ikke en plass!
Formen er superenkel og rask å strikke. Begynn med en ribbekant nederst og når den er lang nok så øker du et ønsket antall masker. Jeg strikket den aller første omgangen rett for å få en liten kant nede før ribben. Når lua er lang nok feller du av ved å strikke to og to masker sammen med en omgang uten felling mellom til du har et passende antall masker igjen som tråden kan trekkes gjennom. Lag en dusk og fest i toppen. På min lue er det lagt opp 88 masker på pinne nr. 3,5. Jeg har økt en maske sånn ca i annet hvert ribbefelt.

7 kommentarer:

 1. Så fin lue du har strikka!! Ein super julegave, ønsker deg ei fin veke:))

  SvarSlett
 2. Du er så flink til å strikke! De er heldige som får så flotte julegaver :)

  SvarSlett
 3. Så fin! Det er en god ide å strikke julegaver hele året, jeg er visst litt mer skippertaksmenneske.

  SvarSlett
 4. Jeg har sans for dette konseptet ditt altså!
  Kjempesmart å få gavene unna sånn fortløpende gjennom året :)
  Kul lue

  SvarSlett
 5. Kjempefin lue! Synd jeg ikke kan strikke, men jeg er heldigvis litt flink med blomster :-) Du kan kanskje begge deler?

  SvarSlett
 6. sånne luer er jommen kjekke, luer er gode julegaver, for alle har bruk for det! (Og for oss med småbarn, så har luer en tendens til å bli forlagt... eller så gjennomdynket med snø eller søle, så flere skift er nødvendig.

  SvarSlett
 7. Utrolig fin lue du har strikket! Likte den rene fine fasongen og klassisk fargevalg. Det blir en super julegave. Jeg er ikke helt i havn med min mars-gave enda, og den går også i grått :-)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.