fredag 2. mars 2012

Det er rart.....

.....at strikketøy kan oppleves så forskjellig. Det er jo det samme man gjør stort sett hele tiden, flytter masker fra venstre pinne over på høyre. Joda, jeg vet jo at det ikke hele tiden gjøres på akkurat samme måte, men forskjellen på de forskjellige maskene er tross alt ikke så stor! Likevel er det stor forskjell på hvordan jeg liker de forskjellige prosjektene.
Kanskje har det noe med variasjon i masker, variasjon i farger eller hvordan de forskjellige garnkvalitetene kjennes i hånda? Jeg er slett ikke sikker på hva som er årsaken, men jeg vet at noen strikketøy blir altfor fort ferdige og noen ser ut til å liksom aldri bli det og atter andre må man bare legge seg i selen for å gjøre ferdige.
Stikkelsbæret var et slikt et som jeg måtte jobbe med, det var slett ikke morsomt å strikke, rett og slett kjedelig var det. Og det har ingenting med hvordan det ser ut for jeg liker utseende på genseren, og når det kommer til stykket så var det vel derfor jeg jobbet meg gjennom og ble ferdig tilslutt.
Jeg har brukt et annet garn enn det oppskriften sier, for skal man krympe garnlageret så får man gjøre så godt man kan med det garnet man har, satse på at man har nok og at det passer så nogenlunde med den oppgitte strikkefastheten. Her stemte det heller dårlig skulle det vise seg, så mitt stikkelsbær er en sammensurium av flere forskjellige størrelser. Det ble litt jobb å få til for oppskriften opererer mer med antall rader enn antall cm. Greit nok med antall rader når man bruker riktig garn, men med annet garn blir det straks mer komplisert.

Jeg har brukt Hjerte garn fra Hifa, et superwashgarn jeg kjøpte en hel haug av for en tid tilbake. Jeg er på stadig jakt etter et superwashgarn som oppførere seg og føles mer som vanlig ullgarn, men det er visst vanskelig å finne. Superwashgarn er jo bra for travle mammaer og mammaehender som ikke " liker"  såpevann.
Som vanlig har jeg gjort noe små endringer på mønsteret, på bildet i mønsterboken synes jeg den så litt kort ut så jeg strikket den en del lenger enn oppgitt, men for å være sikker på å ha nok garn måtte forlengelsen bli i en annen farge.
Så strikket jeg den sammen fra retten i stedet for fra vrangen oppe på skuldrene og i toppen av hetta fordi jeg ønsket en mer markert linje her.
Det holdt med garn, men det var bare fordi jeg forandret litt på antall økninger i hetta. Jeg var livredd for at den ikke skulle bli lang nok, men det holdt heldigvis. Noen ganger har man flaks! Jeg sitter igjen med et blittelite nøste på 4 gr av det grønne garnet. Det brune er det litt  mer igjen av. Jeg har jo brukt opprekksgarn fra et annet mislykket prosjekt så det er mulig det har blitt noe svinn også. Genseren veier 345 gr. ferdig og med knapper. Nå er det bare å håpe at genseren passer gutten som skal ha den og at den faller i smak.

Mønster:  Stikkelsbær fra Annette Danielsens bok "Hønsefødder og gulerødder"
Garn: Hjerte fra Hifa
Pinner nr. 3
Vekt: 345 gr ferdig.

3 kommentarer:

 1. Dette så da ut til å være et flott resultat! Hjertegarnet har jeg ikke prøvd, men flere andre fra Hifa. God helg! Synnøvehilsen

  SvarSlett
 2. Resultatet ble veldig fint! Både fin og praktisk. Veldig enig i at det er stor forskjell på strikkeprosjektene. Her går det nok fortest hvis det er en utfordring med strikketøyet som jeg ikke har prøvd før og er spent på hvordan blir.

  Ha en fin helg! :)

  SvarSlett
 3. Så fine gensere du sttrikker ;) Jeg har nettopp strikket Fanajakke i Dales Daletta og det kan du vaske i maskin, og er dessuten i en grei prisklasse.
  Kan anbefales ;)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.