mandag 26. mars 2012

Lue på lueJeg skulle bare strikke ei lue til mitt yngste barnebarn...........
Det kan være risikabelt å skulle bare, og denne gang endte det opp med en hel bråte luer Jeg ble vel bitt av en luestrikkebasill, eller rammet av et luestrikkevirus, ikke vet jeg, men det var vanskelig å stoppe. Nå er jeg så heldig å ha fem barnebarn og luer kan de vel trenge alle sammen tenkte jeg og strikket lystig i vei. Det endte opp med 8-9 luer, kom litt ut av tellingen etter hvert. 
Selv om det kjennes nesten ut som sommer i disse dager så er det tross alt ikke helt over med luesesongen. Ei tynn, men likevel varm og lunende lue er midt i blinken for dagene med kjølig luft nå på våren.
Lua øverst til venstre er "Kirsebær" fra Anette Danilsens bok "Hønsefødder og gulerødder". Jeg strikket nesten helt etter oppskriften og med riktig type garn, rester av Tvinni i forskjellige lilla farger. Det eneste jeg forandret på var at jeg begynte med en rullekant og la opp 90 masker i stedet for 100. 100 masker skulle være til str. 2 år, men det blir altfor stort for min 3 åring. 90 masker holder i massevis.

Samme oppskrift brukte jeg på lua nede til høyre. Det var den første etter denne oppskriften og da skjønte jeg at vidden var i største laget. På denne lua er det strikket med baby merino fra Gjestal. Jeg  plukket opp masker fra oppleggskanten og strikket på en liten rullekant og felte av nokså stramt, da ble den mer passe.

Flettelua er strikket i Lerke fra Dale garn, et godt garn til vårluer. Lerke er en blanding av ull og bomull, ikke for varmt selv om det er nokså tykt og garantert kløfritt.
Oppskriften er flott og denne kommer det sikkert flere av en annen gang.
Oppskriften er en gratis oppskrift på Ravelry : Baby Cables av Pamela Allen, egentlig for babyer, men den kan lett gjøres større. Jeg har brukt tykkere garn så jeg la opp det antall masker som stod i oppskriften, men strikket et par ekstra fletter i lengden.

Billuene er min oppskriften, mens bilene er fra Biler av  Hanne Thorsen. Denne oppskriften skulle jeg gjerne hatt, men den er vanskelig å få tak i. Arabalar har laget diagrammene som jeg har brukt. Baby merino fra Drops i bunnen og på den mørkeste luen er bilene strikket med Delight fra Drops, på den lyse baby merino, som jeg har farget selv.

Ugleluen  også fra ravelry er strikket i Panda , men her har jeg også måttet lage om på masketallet for å få en passende barnelue.

Lua i midten er den jeg begynte med, en tradisjonell djevelue. Oppskriften til denne stammer fra et ukeblad, tror kanskje det er Familien, men jeg er ikke sikker. Djeveluer finnes i et utall av variasjoner og oppskriften finnes nesten overalt. De er gode luer, men har et ufyselig navn.
Jeg strikket med Spire (100% ull), det er et nydelig garn, godt og mykt og flott til tynne lette plagg.


12 kommentarer:

 1. SÅ mye fint du har strikket siden sist jeg var inne og tittet hos deg! Du er jammen produktiv!
  Ha en fin dag! Det våres vel godt på dine kanter av landet nå, tenker jeg?

  SvarSlett
 2. Du verden. Tenk å ha så snill bestemor. Luer får man ikke for mange av og disse var jo fine. Likte godt vrien med knapp i djevellua (eller alve-lue som jeg også har sett den bli kalt. Det liker jeg bedre)

  SvarSlett
 3. Så mange herlige luer da! Ser ut til at du har fått de til å passe også!

  SvarSlett
 4. Det var litt av en produksjon, og fine er de alle sammen! Koselig å ha fem små å strikke luer til. Luesesongen er nok ikke forbi, og disse så ut til å være tynne, men varme vårluer. Heldige barnebarn!

  Ha ei fortsatt fin uke!

  SvarSlett
 5. Å, så mange lekre luer! Men det er jo det morsomste som fins, å strikke luer! :)

  Herlige bilder av barnebarn :)

  Ha en fin mandagskveld

  SvarSlett
 6. Det var mange flotte luer! Heldige er de søte barnebarna dine:)

  SvarSlett
 7. Du store verden! Det var litt av en produksjon! Ha en fin kveld! Synnøvehilsen

  SvarSlett
 8. Så mange fine luer! De sitter godt også, ser det ut til, og det er jo det aller viktigste, særlig med barneluer. Spire har jeg aldri sett eller prøvd, men jeg ser det kommer fra Gjestal. Det er jo veldig tynt - tynnere enn babygarn, sjekket jeg på Ravelry. Må testes!
  Ha en riktig fin uke!

  SvarSlett
 9. Og skjønne fotomodeller - ikke minst!

  SvarSlett
 10. Ha,ha, det balla på seg, ja! Men så mange fine luer! Mange gode tips her. Dessverre er jeg ikke innrettet sånn at jeg får strikkediller av dette slaget, så her kommer det litt forskjellig sånn hulter til bulter av pinnene. MÅtte nå vært kjekt å strikke mange like med forskjellige etter hverandre, så man virkelig kunne sammenlikne og lære litt underveis!

  SvarSlett
 11. Jøsses så masse flotte luer på flotte fotomodeller!!

  SvarSlett
 12. Så mange inspirerende luer! Hadde helt glemt luene til Annette Danielsen, takk for påminnelsen, det fikk jeg jommen lyst til å lage med en gang! (Vi trenger nok luer en stund til her nord...)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.