tirsdag 27. mars 2012

Sommer i mars

I dag har det vært sommer!
Gradestokken krøp over 20 og vinden har gått et annet sted. Utrolig!
Jeg var ute en tur og røsket litt i beddene og klippet noen roser. Jeg forsøkte meg med strikketøy i solveggen, men selv med solbriller ble lyset for sterkt. Parasollen har ennå ikke kommet ut fra kjelleren og foten er for tung for meg å løfte alene.
Det er nesten litt skremmende at varmen kommer så  sterkt og så tidlig. Mange planter er rekord tidlig ute og krokus og hvitveis er nesten avblomstret. Jeg håper inderlig at det ikke blir vinter igjen i april, det ville være katastrofe for mange planter.
Blåveisen er fra min egen tue i hagen og den er også nesten ferdig for i år. Mange tulipaner har store knopper, i allefall de som har sluppet å bli rådyrmat.
Bildet nederst til venstre i collagen er en trepeon som også ville få det tøft om vinteren kommer tilbake.
Den orientalske julerosen under her er virkelig vakker. Fargen kan nesten ikke beskrives og blir helt spesiell når solen skinner gjennom bladene. Senere på sommeren blir bladene grønne, blomsterfargen holder seg mørk.


I


8 kommentarer:

 1. Ja, det e litt nifst at det har vært så varm vår hos dere på sør og østlandet, men deilig er det for dere , her e det normalt for mars og være, nydelige bilder, ha en fin kveld, videre. hilsen Lisbeth ;Ø)

  SvarSlett
 2. WOW, for en julerose! Fantastisk flott farge!

  Ja, været er helt utrolig flott om dagen. Jeg håper virkelig at vi ikke bruker opp sola nå! Snøen tiner og da blir jeg glad!

  Ønsker deg en fin kveld.

  SvarSlett
 3. Hmm, er det deg jeg har fått den fine julerosen min fra? Jeg som trodde den kom fra "suppa"... Men den er helt lik.
  Tusen takk, i alle fall!

  SvarSlett
 4. Ja, dette været er for godt til å være sant. Det sprenger fram våren, men jeg er skeptisk til Kong Vinters videre planer. Men man kan bare håpe på det beste.

  SvarSlett
 5. Lekker julerose! Mørk og mystisk :-)

  Dette er en herlig tid, men jeg må si det beskymrer meg også at alt har kommet opp allerede.

  SvarSlett
 6. Her på innlandet er jeg temmelig sikker på en ny omgang vinter. Jeg burde vel være bekymra, men jeg nyter godværet for mye! Det har ikke kommet så langt heller her, da, men jamen har jeg skilla og noen tidlige krokus, de siste sprang ut i går. Krysser fingre!

  SvarSlett
 7. Så flotte bilder, takk, der fikk jeg navnet på den planten som jeg har lurt på hva slags plante jeg har, den orientalske julerosa gror i min hage også! Ha en fortsatt flott uke hos deg, her er det slutt på finværet og regnet kom idag!

  SvarSlett
 8. Så mange flotte vårblomster som blomstrer hos deg. Julerosen var virkelig lekker!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.