tirsdag 20. april 2010

Aprilsnø

  Det er nesten så jeg ikke tror det selv, men det har faktisk snødd!!
Redskapene fra gårsdagens arbeidsøkt ligger der jeg slapp dem i går, for jeg hadde jo tenkt å fortsette i dag, men nå frister det ikke særlig med luking og rydding av bed, heller ikke frister det å fortsette med roseklipping og flytting av diverse planter. I går flyttet jeg en stor peon og nå håper jeg den tåler denne skiftingen i været. Ellers er det vel sagt at peoner helst skal flyttes om høsten, men forrige høst rakk jeg det ikke og nå måtte den flyttes for jeg har andre planrer for plassen den vokste på.
Nå regner jeg det som høyst sannsynlig at snøen er forsvunnet før denne dagen er over, men sannelig kan april være lunefull!
Jeg tok en runde med fotoapparatet bare for å ha det "svart på hvitt" at i dag den 20 april kom forhåpentligvis den siste snøen før jul. Blomster som har blitt pyntet med snø er vakkert på bilder, men er ikke ønskelig." Når uret står, plukker man det fra hverandre og så går man til urmakeren med det. Når bilmotoren stopper, åpner man motorkassen og stikker fingrene i maskineriet, hvorpå man tikaller en mekaniker.


Alt i verden kan det gjøres noe ved. Alt kan repareres og forbedres, men mot været er det intet å stille opp.


Hverken lidenskap eller ærgjerrighet, hverken overlegenhet eller nevenyttighet eller skjellsord er til hjelp.


Knoppen åpner seg og spiren skyter opp når lovens og tidens fylde er inne. Da blir du deg med ydmykhet menneskets avmakt bevisst og du fatter at tålmot er visdommens mor."


Teksten under bildene er hentet/sitert fra  Karel  Capek sin bok "Et år i min hage"
Har du ikke lest denne boken vil jeg anbefale deg å gjøre det, den  beskriver oss hagegale med snert og humor.

16 kommentarer:

 1. Fine bilder, om det er litt vemodig å se blomstene med snø på seg. Og sitater fra yndlingsboka mi! Jeg kjøpte faktisk to stk ekstra på salg nylig, fint å ha til gaver.

  SvarSlett
 2. Hej Marit!
  Ja, det är ju det som kallas för "aprilväder" - iallafall här i Sverige.
  Jag kan inte påstå att det är speciellt varmt här i min landsända heller, även om graderna är långt från att kunna ge snö...
  Underbara frostade foton, du visar!
  Man får passa på när vädret och naturen regisserar!
  Ha en bra dag!
  hälsn
  AnnA

  SvarSlett
 3. Det å ha hage og oppleve alle årstider, er flott:-)
  Det går smått her også ute, og det har vært mange snøfall i april. Hvitt og grønt annen hver time nesten.
  Men har tatt hagen pø om pø, og i går kjørte vi et billass med hageavfall til mottaket i byen her. Mye jeg ikke vil ha i komposten, og så blir den så full også.
  Likte bildene dine godt jeg. Blomster med snø på er vakkert!
  Her er det bare krokusen som blomstrer enda. Frost i bakken også. Men, det går mot sommer:)

  Kanskje en bok verdt å kjøpe. Takk for tipset.

  Må bare fortelle en liten historie fra da datteren min gikk i tredje klasse for mange år siden. De ble da spurt om hva som var vårtegn for dem, og skulle skrive om det.
  Min datter skrev:
  "Vårtegn er når mamma går klikko i hagen".

  SvarSlett
 4. Det sner her også og det er DÅRLIG gjort. Menjeg har ikke gjort annet med haven enn åkjøpe inn noen stemorsblomster og de klarer seg vel.

  Jeg blir alltid så imponert over alle som har nydelige haver - jeg får det ikke til selv - men jeg håpoer da at det blir litt blomster der ute i år. I fjor kom det nesten ingen.

  Send våren hitover om du ser den.

  SvarSlett
 5. Den boken høres ut som en jeg bør skaffe meg :)

  Snø på denne tiden er ikke det minste artig selv om det blir aldri så fine foto av det. La oss håpe at vinteren snart takker for seg for denne gang, i år har det jammen vært snø nok så det holder for lange tider.

  SvarSlett
 6. Der er den boken jeg aldri husker å kjøpe... Nå MÅ jeg ha den!

  Men Marit, det er da ikke måte på hva denne våren bringer med seg av 'ulykker' for deg. Sne på dine kanter i det vi må kalle slutten av arpil er jo nærmest uhørt! Jeg gremmes med deg...og håper sneen tar bena fatt i løpet av kort tid. Riktignok er bildene nydelige, men helt feil!

  SvarSlett
 7. Troede næsten du mente APRILSNAR :0)
  Nej Marit - sne er da virkelig et kapitel vi burde være igennem i år, men som du siger April er lunefuld. Her har de også varslet hagl og slud sidst på dagen....håber det bliver ved varslet :0)

  Smukke, smukke billleder du har taget - så lidt positivt blev det til med den snebyge :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlett
 8. Vilka kontraster, först ett färgstark teppe som lyser opp sedan snö, men skam att säga så ser det ju flott ut det också på dina bilder..Får hoppas den smälter fort :)

  SvarSlett
 9. vakkert skrevet..ja, hva har man å stille opp med mot værgudene...

  om det er noen trøst fikk jeg beskjed i dag tidlig at det snør i DK også.. og her nord :))

  nydelige bilder!!

  SvarSlett
 10. Håper dette er vårens siste snøfall! Det ligger en award til deg i bloggen min :)

  SvarSlett
 11. Ja, ja. Du har iallefall fått noen flotte bilder av blomstene dine. Greit å kunne ta fram når man lurer på hvordan denne våren var. Man glemmer fort. Det var flotte ord du hadde til bildene dine. Tror jeg må titte på den boka.

  SvarSlett
 12. Åh, takk for påminnelsen om Capek. Han er jo bare så deilig! "Profeten" møter "Urtehagen på Knatten". Eller, nei. Han er unik.

  SvarSlett
 13. Så flotte bilder - håper inderlig at blomstene dine tåler dette! Vi hadde snøstorm i dag. Det varte bare 5 minutter eller så, men det blåste som fy, og det haglet med store snøflak. Vi er jo ganske så vant med slikt her oppe, men jammen er det rart å lese om slikt i bloggene fra sør og vest. Før har jeg kost meg med blomstene deres mens aprilværet har herjet her jeg bor, nå er det akkurat likt hos dere også. Merkelige saker.

  SvarSlett
 14. Uff, ja. Den snøen vil ikke slippe taket. Stor frustrasjon også her i Bergen. Det snødde på søndag, og det kunne vi klart oss uten...

  SvarSlett
 15. vakkert skrevet og illustrert. Tror det må ha snødd mer langs kysten enn i innlandet. Fargerikt og flott resteteppe i innlegget umder.

  SvarSlett
 16. Den boka har jeg! Enig i at den er artig og har en snert!
  Synd med sne på blomstene...

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.