tirsdag 6. april 2010

På en regnværsdag

I dag regner det og jeg har overhode ikke lyst til å bevege meg utendørs. Det er guffent og kaldt, og passer best for innendørsaktiviteter. Jeg hekler på et restegarnsteppe som jeg har tenkt skal passe til godstolen ute. Jeg har fundert litt på hvordan jeg skal få veid hvor mye restegarn som har gått med når det en gang blir ferdig. Vekta mi tåler sannsynligvis ikke så mange gram. Herlighet så dum det går ann å bli - løsningen er jo klar som dagen for dem som bruker de små grå litt aktivt. Jeg har  veid teppe mitt og har til nå brukt 261 gr. Så veide jeg  resten av det garnet jeg har tenkt å bruke - 516gr. Må jeg bruke mer så veies det før det legges i kurven med hekletøyet. Siden er det bare å trekke fra vekten av det garnet som ikke blir brukt. Jeg gremmes!


Jeg har pottet noen georginer for å få en tidlig start. Det pleier jeg å gjøre hvert år, for jeg er så glad i disse blomstene og vil gjerne glede meg over dem så tidlig og lenge som mulig. Denne på bildet er fra i fjor sommer og heter 'Arabian Night' og er helt vidunderlig skjønn. Det er ikke nødvendig å drive georginene inne, det går greit å sette dem rett i jorda ute når tiden for nattefrost er over, men som sagt de blomstrer tidligere om man tar seg bryet med å drive dem inne først. I år har jeg (til nå) bare kjøpt en ny sort 'Mystery Day' som jeg er spent på. Fargen er mørk rød, omtrent som 'Arabian Night' og tuppen av kronbladene er hvite. Tenk når jeg kan pynte opp med rause buketter av georginer!

I mitt forrige innlegg om de fremmede fuglene er det noen som har etterlyst en oppskrift. Jeg har tenkt at jeg skulle lage en slags forklaring på hvordan jeg har gjort fuglene, men noen oppskrift har jeg ikke.  I boka 'Vårgleder' som jeg skrev om tidligere er det en oppskrift som ligner ganske mye, men mine er mye mindre og laget på en enklere (mer lettvint og fort gjort måte).

Ønsker dere alle en god dag enten det regner eller ikke!


11 kommentarer:

 1. Åååå så flott restegarnteppet ditt blir, og så flink du er som får brukt opp rester det skulle eg og gjort!! Ha ein fin dag i ruskeværet, erruskete her og:))

  SvarSlett
 2. Hos deg er det fargerikt, tross alt. Jeg har vært så sløv med såing og alle forberedelser i år. Fikk kanskje litt overdose i fjor. Men georginer er nå flotte da, så kanskje jeg burde komme i gang med noe snart.

  SvarSlett
 3. Så flott det teppet blir. Herlig og fargerikt.

  En forklaring holder det vet du. Hvor mange masker og hvor langt før toving og slikt. For da slipper jeg å bruke mine små grå - de få jeg har trenger hvile. ;)

  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 4. Herlig teppe du hekler på, kjempeflotte farger :)
  Georginer er praktfulle men dessverre også livretten til sneglene
  Ha en super uke videre, håper du snart får "utevær" igjen!

  SvarSlett
 5. Hehe ja av og til kan man lurer på hvor hjernen har gjemt seg :-) Flott teppe du lager, og nydelige blomster! Her er det lite som minner om vår, snøen laver ned i store flak...

  SvarSlett
 6. Åh, så flotte farger! Både på teppet og georginen! De blir en flott kombinasjon ute i godstolen i sommer!

  SvarSlett
 7. Kjempeteppe! Men du må ha mange stoore rester!
  Møbius - hvis du vil bli vist framgangsmåten, har jeg henvist til en flott video på: Min side, etiketter, moebius. Se nedover siden, der står det!
  Klem!

  SvarSlett
 8. Vad härliga färger du har kombinerat.
  Lillian (Flitiga fingrar)

  SvarSlett
 9. For et fint og fargerikt teppe! Tenk så deilig det blir på en solskinnsdag å sitte i godstolen ute med teppet over/under seg! For før eller siden må det jo bli sol igjen!!!

  Jeg blir så godt humør når jeg kommer inn på bloggen din og ser de hvite løytnantshjertene øverst - det er de vakreste blomstene jeg vet! (Og jeg tror nesten jeg må prøve å få dem til selv i sommer - for n-te gang.)
  Ha en finfin uke - regnvær til tross!

  SvarSlett
 10. Nydelige farger i teppet ditt!
  Her regner det ikke. Har vært sol siden lørdag, men i morgen blir det nok overskyet.
  Jeg har fått ryddet halve hagen i dag, så nå blir det godt å sette seg ned og se på andres blogger.

  Og nå MÅ jeg flytte min hvite løytnandshjerte....Den gror ned av Blodbuttoppen stakkars.

  Ha en god tirsdag!

  :)

  SvarSlett
 11. Привет! А в Украине сегодня солнце, тепло!!Одеяло будет шикарное!! Удачи!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.