tirsdag 9. mars 2010

Fuglekasser

Moseplassen har et innlegg i dag som du bare MÅ lese!
Fuglekassene må  henges opp snarest mulig om du vil ha fugler i hagen i år. Det er trivelig med fugler i hagen hele året, og de som flytter inn i fuglekasser du har hengt opp gir mange  ekstra gleder. Jeg skal ikke skrive så mye om det her for Moseplassen skriver alt du trenger å vite.
Bildet mitt er av et digert beist av en fuglekasse vi hang opp på hytta i fjor høst. Det er en kvinand/uglekasse og nå er vi utrolig spente på om noen kunne tenke seg å flytte inn der i år.
Kassa er stor og tung og derfor er den bundet solid fast med nylontau - ikke så pent kanskje men bra for treet og en sikkerhet for fuglene som eventuellt flytter inn. Bak stammen og under tauet er det lagt inn noen store pinner slik at festet til treet kan justeres etter som treet blir større i omfang. Tau som strammer rundt stammen er ikke så bra, og denne kassa var vrien å henge opp så da er det lettere å trekke ut noen pinner når treet vokser enn å måtte erstatte tauet med et nytt og større. Kassa er kjøpt på Natur og Fritid, - et bra sted for så mangt.
Her hjemme har vi mange fuglekasser rundt om i hagen, og hvert år er det like spennende å følge med på hvem som flytter inn, og hvordan det går med dem.

4 kommentarer:

 1. heisann, det var kassa si! uglekasse gitt. drømme-drømme... (mannen mente han hørte en ugle her i fjor, så kanskje jeg burde revurdere sansynligheten og få far til å snekre en sånn også..)

  Tusen takk for henvisningen til bloggposten min :D

  SvarSlett
 2. Tusind tak for tippet Marit......(og Anne kan ikke komme ind på din blogg, så takker her for tippet)Min søn har netop bygget et fuglehus så nu må vi se at få den op :0)

  SvarSlett
 3. Fin påminnelse. Jeg har nemlig en kasse liggende som 10-åringen laget på sløyden så den må vi se å få hengt opp :) (men først er det litt småjusteringer som må fikses slik at lokket går skikkelig på)

  SvarSlett
 4. Oj, kanske jag borde ha någon beboliga också, här är dom färggranna och små, mest till pynt. Passar nog mest till kolibri dessvärre..

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.