onsdag 24. mars 2010

Sommerkjole og ny bokEgentlig hadde jeg helt andre planer for dagen; jeg skulle strikke ferdig genseren til svigersønnen og jeg skulle priklet noen småplanter, men slik ble det ikke. I går fikk jeg en ny bok i posten og da ble alle planer ganske så kjapt forandret. Mønsteret til denne søte sommerkjolen er fra boken og siden jeg har en liten sønnedatter å sy til var det enkelt å velge bort både prikling og strikking. Boken til Miriam Nilsen Morken og Tone Merete Stenkløv heter Vårgleder og den er full av gleder, og lysten til å lage både det ene og det andre bare vokste etter hvert som jeg bladde i den.
Stoffene er fra Stoff og Stil og gjett om jeg er glad for at jeg handlet med meg noen fine sommerstoffer derfra.
Nå ser jeg på klokken at dagen slett ikke er over og det er tid til både prikling og strikking, men aller først så skal jeg se Drivhusdrømme.

20 kommentarer:

 1. Så nydelig. Ikke rart at denne måtte gå foran alt det andre.

  SvarSlett
 2. Søt kjole :) Jammen er du en kløpper med symaskinen
  Lykke til med priklingen og ha en finfin dag videre!

  SvarSlett
 3. Den ble utrolig skjønn. Tenk om jeg kunne gjøre slikt med min symaskin. Nei jeg får holde meg til strikkepinnene og la datteren styre med det.

  SvarSlett
 4. Kjolen du har sydd er bare utrolig vakker:) Nydelige farger og snitt, så flink du er:)
  Ha ei fortsatt fin uke,
  klem:)

  SvarSlett
 5. Nydelig kjole i vakkre stoff, jammen er du flink:))

  SvarSlett
 6. Så fin!
  Bra prioritert :)

  SvarSlett
 7. Så söt klänning. Vad duktig du är :)

  SvarSlett
 8. Helt nydelig, Marit! Så flink du er! Tusen takk for tipset om boken. Må få sjekket opp denne - har lett etter en slik oppskrift til mine nieser.
  Nå har jeg sittet og kost meg med din roseblogg! Du tar så nydelige bilder og har så masse flott infomasjon å dele. Jeg er nå helt klar for å starte vårsesongen (selv om jeg må vente til snøen drar sin kos:o),og da er det jo bare sååå kos å kunne dra nytte av andres erfaringer og tips:o))
  Fin kveld til deg!

  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 9. Nydelig kjole! Du er så flink med håndarbeide. Skjønner ikke at du får tiden til å strekke til med alt du driver med! :)

  SvarSlett
 10. Lekker kjole, heldig er hun som får den!

  SvarSlett
 11. Det var ei her som synes kjolen var VELDIG fin. Hun vet ikke ennå at vi skal på Stoff og Stil med tante til freddan...
  Hvordan skal jeg unngå å komme hjem med noe derfra, da? Særlig nå?
  Det var jo tante som skulle handle...
  ;-)

  SvarSlett
 12. Åh så flott! Så utrolig flink du er med symaskinen, skulle ønske det var meg. Anf fyll i nåleputen, så bruker jeg en fyllvatt som har ligget her i utallige år. Aner egentlig ikke hvor den kom fra :-)Men jeg tror det meste av fyllvatt fungerer.

  SvarSlett
 13. Nydelig! Stoffene passet veldig godt til hverandre. Skjønner godt at andre gjøremål måtte vente. Fordelen med å sy er jo at ting blir relativt fort ferdige når man bare kommer i gang.

  Pjonekroken min har jeg kjøpt via Museumshåndverkerne:

  http://www.museumshandverkerne.no/

  Det kan jo hende at de har slike på Husfliden også, det har jeg ikke undersøkt.

  SvarSlett
 14. Skal si du er flink! Riktig yndig kjole for ei lita prinsesse!

  SvarSlett
 15. Så nydelig kjole. Man vlir helt "vårete" i hodet av den der. Mye morsommere enn å strikke gensere, det skjønner en jo.

  Ha en riktig fin dag.

  SvarSlett
 16. så nydelig kjole!! skulle ønske jeg kunne sy..

  prikling.. joda.. har en sekk med jord og plastkrukker klar men.. lenger er jeg ikke kommet.. det er så mye annet som krever min oppmerksomhet.. bl.a. en rotfylling :o(

  kos dæ med bok og hva du enn holder på med :))

  SvarSlett
 17. Den kjolen er jo litt av en drøm for store og små piker;-)

  Ønsker deg GOD PÅSKE og mye vakkert som kommer opp av bakken!

  Klem, Spurven

  SvarSlett
 18. Takk for linken til ny-bloggen din! Stupforelsket meg i den kjolen, nå må jeg på leting etter den boka! Mine barnebarn må få sånne kjoler! Den var helt nydelig! Det er forresten bloggen din også! Endelig fikk jeg lagt den inn blant favorittene mine. Fortsatt fin påske til deg!

  SvarSlett
 19. Marit, denne kjolen var utrolig søt! Ser for meg det lille barnebarnet løpe barbeint i den blomsterfylte hagen din, snart snart, i en varm og deilig sommer. For det skal det bli i år! (o:

  Inspirert, og lyst på ny bok... (o:

  SvarSlett
 20. Så fikk jeg endelig tid til å sy slike kjoler, de var enkle og greie, men forklaringen i boka var innviklet, så det ble etter eget forgodtbefinnende. Takker så mye for tipset, det blir garantert fler av disse!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.