lørdag 27. mars 2010

Ikke nå igjen


For noen år siden var vi veldig plaget med rådyr som synes at vår hage var et utmerket sted for både frokost og sen nattemat. Vi, derimot synes ikke det passet så veldig godt med disse gjestene som kom på besøk til upassende tider og forsynte seg av våre delikatesser. Vi ville jo gjerne at både krokus og tulipaner skulle blomstre og pryde vår hage, og vi så ikke på løkplantene våre som mat. Det var så ille at jeg sluttet med å sette tulipanløker, og det var leit for jeg ønsker meg en hage med masse tulipaner. Tidene forandret seg og rådyrene holdt seg vekk og jeg har forsiktig begynt å sette tulipanløker igjen, men nå har jeg sett spor etter dem i hagen igjen og i dag tidlig så jeg dem på vei til frokostplassen. Jeg har strødd ut blodmel og håper det lukter så ille at de igjen finner seg nye plasser å spise og da fortrinnsvis i skogen. Det er nesten snøfritt her nå og det skulle ikke være noe problem for dem å finne mat i skogen, men det som serveres i hagene nå om dagen smaker sikkert mye bedre og så er det jo mye lekrere dandert og lettere tilgjengelig. Jeg forstår jo rådyrene, men jeg liker det ikke!

14 kommentarer:

 1. Ja dei er flotte å sjå til. Men ingen problem med å forstå at det er best om dei finn maten sin annan stad enn i hagen din !! God påske !!

  SvarSlett
 2. Uff da...det er så leit at disse vakre dyrene skal forsyne seg av haven våre. Vi beskytter selvsagt vårt, men jeg forstår jo veldig godt at de er sultne etter den fæle vinteren. Du får sette opp pinner med oasis som har trukket i blodmelblanding - det skal visst hjelpe

  SvarSlett
 3. De er jo så vakre, bare så synd de ødelegger så mye. God Palmehelg til deg og dine.

  SvarSlett
 4. Vakre dyr, men ikke i hagen.
  Har hørt hvis du henger opp menneskehår holder de seg vekk fra hagen.
  Ønsker deg og dine en riktig God Påske.

  Hilsen Mette

  SvarSlett
 5. Flott er de, men til plage for mange.
  Her springer de bare gjennom hagen tidlig på morgenen, ellers holder de seg unna, enn så lenge.
  Riktig god helg, og god påske:))

  SvarSlett
 6. Fabelaktige som søndagssteik, men det er vel tross alt litt for tettbygd til jakt hos deg? (Spesielt utenom sesongen...)
  ;-)

  Håper inderlig du får tulipaner!

  SvarSlett
 7. De lusker rundt her også, på desperat leting... Tidligere holdt de seg i skogkanten bortenfor huset vårt, men i år har de beveget seg langt utenfor skogen. Her er så mye snø enda, at det ikke er noen fare for hagen, men det endrer seg nok så snart snøen er borte. I fjor spiste de for første gang tulipanene jeg har på fremsiden av huset også, så jeg er spent på om noe får stå i fred i år...

  SvarSlett
 8. Fantastisk som dyrene er tiltrukket af din have Marit.....jeg forstår dig dog så udemærket godt, de skal helst forsyne sig i skoven :0)


  Men smukke er de og mums hvor de smager :0)

  Håber tricket med blodmel (hvad end det er) lykkes.

  SvarSlett
 9. Huff ja, de kan være riktig så innpåslitne! Håper de ikke spiser for mye godsaker i hagen din.

  SvarSlett
 10. Nei slike gjester vil vi ikke ha i hagen!
  Nå begynner det å bli så bart mange steder at det ikke burde være vanskelig med mat andre steder. Men det bryr de seg vel ikke om. Jeg har heldigvis ikke sett noe til dem her hos meg, enda vi bor i skogkanten.

  Kjente nesten ikke igjen at det var deg som var Tusenfryd :) Men nå har jeg fått med meg det! Så fin bloggen din har blitt!

  Ønsker deg en fin påske. Hilsen Margrethe

  SvarSlett
 11. Får håpe du får nokre gode råd om korleis du kan holde dei på avstand. Vi har hund og den holder vekke hjorten som også kan gjere stor skade. Den går heilt inn til hagen, men (bank i bordet) den har aldrig våre bort i plantane her.
  God Påske til deg :O)

  SvarSlett
 12. Fine bilder, men lei problemstilling. Her spiste de opp rosene - de få vi hadde. Har hørt at det eneste som virker, er å gjerde dem ute. Synd, men nødvendig. Skulle gjerne visst om det er noe godt de liker/foretrekker, som man kan legge ut til dem - utenfor hagen. Men det er visst blomster de liker best....de også ;-)

  SvarSlett
 13. Hei Marit!
  skjønne rådyr,vi har noen som pleier å komme i skogkanten her også.Har ikke sett dem ennå,håper
  di ikke spiser for mye.
  håper benmelet hjelper hos deg.
  Søt kjole du har sydd til barnebarnet.
  Det er mye flott på stoff og stil,kjøpte en del der.
  Men stoffene jeg valgte var litt tinne i kvalitet.
  Ha en fin påske! :))

  SvarSlett
 14. så trasig!! dyrene er flotte men på avstand.. selv med hund i hagen kommer de helt opp i husveggene.. det er kanskje de knasende friske løkene som dufter himmelsk for de ? ikke vet jeg.

  håper du får se tulipaner i hagen og ikke i munnen på en av disse..

  klem fra mæ

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.