mandag 24. mai 2010

Blått til lyst
Jeg er glad i blå blomster og har en god del av dem i hagen og i dag har jeg knipset noen av dem. Honningknoppurten Centaurea montana har nettopp begynt å blomstre. Mange sier at denne stauden sprer seg veldig, men det er ikke min erfaring. Her hos meg er det ytterst få steder jeg finner frøplanter, og kommer det noen er de enkle å rive vekk om jeg ønsker det. Jeg liker denne blomsten, den har en fin farge, fin fasong og er kjempefin i buketter.


Fiolen sår seg selv rundt omkring, jeg vet aldri hvor den dukker opp fra år til år. Det er spennende med slike blomster som flytter seg rundt i hagen. Nye kombinasjoner dukker opp og noen ganger gir det sammenplantninger jeg aldri ville tenkt ut selv. Denne her har funnet seg en plass i plenen og nå må det styres unna med gressklipperen en stund.


Perleblomstene er i ferd med å si takk for seg i år.


Alpeklematisen slynger seg i en ganske stor busk. Av og til klipper jeg ned busken og da ryker klematisen med, men det gjør ikke noe for den hadde ellers blitt altfor stor for busken å bære. Den har så nydelige blå klokkeblomster.Forglemmegei sådde jeg for mange år siden og den er en flittig selvsåer som dukker opp flere steder i hagen. Jeg liker denne også så det gjør ingenting. Lett å fjerne hvis jeg skulle ønske det. Her har den menget seg med orientjulerosa, og de er da et vakkert par?
Alle georginene er kommet i jorda med god hjelp fra mannen i huset. Han har også satt inn en del nye plater i drivhuset, hjulpet meg med å vaske det og plante tomatplantene og agurkene. Nå begynner det å komme i orden - heldigvis. Men da er det vel bare å begynne på en ny runde med luking ?
Jeg passer godt på å nyte, ta ting litt som de kommer, (men bare litt) og heldigvis er jeg blitt ganske flink til å bare være i hagen !

12 kommentarer:

 1. Ja,en må nyyyte hagen og dens flor nå:))
  Jeg liker også blå blomster.
  Var godt du viste honningknopurten,da kom det rette navne hos meg også,takk.
  Ha fine vårdager i hagen.:))

  SvarSlett
 2. Så mange flotte planter du har. Blått er min yndlingsfarge, så jeg sitter her og nyter. Og så drømmer jeg om at jeg og kamerat mitt en vakker dag skal suse rundt i den flotte hagen din og bare knipse i veg. Og kanskje nyte en kaffekopp i ny og ne. Man må jo ha drømmer... Jeg drømmer om en vakker hage her også, men det er enda mere i det fjerne. Det kjenner jeg på kroppen etter det lille jeg har gjort i pinsa.

  SvarSlett
 3. Mange fine blå blomster,honningknoppurten blomstrer ikke enda hos meg,har masse av den,nydelig i buketter.På hytta blomstrer mengder av vill stemor,ellers har jeg ikke så mye blått.Nå venter jeg på litt mer varme,for det er da snart sommer eller..??

  SvarSlett
 4. Nydelige blå blomster! Blått er pent i hagen. Jeg synes spesielt fiolen er vakker :)

  SvarSlett
 5. Marit.....blåt er godt.

  Min alpina er netop også sprunget ud.....en utrolig livskraftig klematis der troligt kommer igen og igen....også selv om den bliver klippet :0)

  knus Dorthe

  SvarSlett
 6. Frk Solhat:
  Joda alpinaen kommer igjen selv om den blir klippet ned. Jeg har gjort det mange ganger, man må bare ikke vente seg den helt store blomstringen.

  SvarSlett
 7. Jeg er også glad i de blå. Og øver som deg på å _være_ mer. Det er ikke lett. Men glimt innimellom er bedre enn ingen "væring"!
  ;-)

  SvarSlett
 8. Blått er nydelig ja :) Spesielt ulike blånyanser sammen med hvitt, rent og delikat. De små fiolene dukker opp her også, i ren singel med markduk under liker de seg best ser det ut til. Ikke alltid plantene trenger all den gode jorden vi gir dem!

  SvarSlett
 9. Nydelig rett og slett, og den første du har bilde av er rålekker! Ja, pass på deg selv - lev langsomt men morsomt - er nytt motto her :-) Ha en fin uke!

  SvarSlett
 10. fantastiske farger.. liker også de blå og de dyp dyp røde..

  nydelige bilder :))

  SvarSlett
 11. Mange vakre blomster i hagen din. Peoner er jeg også veldig glad i. og forglemmegei. Hos foreldrene mine oppdaget jeg noen hvite forglemmegei, det har jeg aldri sett før.

  SvarSlett
 12. Ja dette er blomar til lyst og til å nyyyyyyte :)

  Vakre bilde :)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.