lørdag 22. mai 2010

Sommerfølelse

Vi har fått besøk av sommeren, det er sol og varmt i været. Shorts og t-skjorte er funnet frem fra kottet og jeg har rett og slett ikke tid eller lyst til å sittte her foran PC'en.  Jeg skriver litt likevel for jeg ønsker å kunne bla tilbake i bloggen min om vinteren og se når de forskjellige blomstene dukket opp og mimre litt over minnene. Dette er den andre Irisen som springer ut og merkelappen sier at den heter 'Jazzamatazz' - så får jeg stole på det.
I går hadde jeg en deilig dag i hengekøya! For min del består dagene for det meste av å NYTE! Titte på alt som kommer og snuse inn duftene og bare være i hagen blant farger og lys. Det er noe av det beste jeg vet! Bondepeonene som opprinnelig kommer fra mitt barndomshjem står nesten klare til å blomstre. Peoner er absloutt noen av de blomstene jeg forbinder med sommer og jeg kunne ikke tenke meg hagen uten dem. Trådpeonen er ikke langt bak og når jeg titter nedi silkepeonene så kan jeg se noen små knopper der også.
                          


I dag ser det ut til at redigeringen av innelgget her lever sitt eget liv. Jeg har problemer med å plassere tekst og bilder slik jeg vil, men det får bli som det blir. Jeg vil ikke sitte her  så lenge, jeg vil ut. Jeg må bare vise noen av de andre gledene i hagen akkurat nå. Noen tulipaner med frynsete kant har nettopp begynt blomstringa. De er nydelige, jeg liker både fargen og den frynsete kanten. Akeleiene har også oppdaget at sommeren er her nå og åpner knoppene sine. Dette er de aller første, men det varer nok ikke så lenge før de andre kommer etter. Martagonliljen min som har vært så fin i mange år, men som visnet ned før blomstring i fjor uten at jeg vet hvorfor ser ut til å komme fint. Jeg er spent på hvordan det går i år. Jeg ser det kommer et par nye liljer ved siden av den, hurra - for da får jeg kanskje flere martagonliljer om noen år.20 kommentarer:

 1. skjønne bilder fra hagen.
  God pinse!Linda :))

  SvarSlett
 2. Smukke billeder Marit......tror at din have efterhånden har overhalet min indenom.....det ser ud til at dine planter er længere fremme end mine nu :0)

  Livet i hængekøjen er bestemt værd at leve........ tror jeg vil ud og ndtage min nu :0)

  Rigtig god pinse
  Knus Dorthe

  SvarSlett
 3. Nydelige peoner!
  Du har sommer, jo!
  Klem!

  SvarSlett
 4. Herlige bilder. Takk for at du tar deg tid til å dele med oss som ikke har like mye vakkert rundt huset.

  Ønsker deg og dine en flott pinse.

  SvarSlett
 5. Den irisen var kjempelekker! Trådpeon har jeg ikke i hagen, og det må jeg bare få skaffet meg. De har så nydelig bladverk. He en flott pinse. Det ligger en pm til deg på hagegal :)

  SvarSlett
 6. vakre bilete frå hagen.

  god pinse.

  SvarSlett
 7. å jeg bare nyter bildene dine i mangel både på hage og varme:))

  Ha en deilig pinsehelg.. klem fra nord

  SvarSlett
 8. Nydelige bilder av blomster. Ha en god pinse!

  SvarSlett
 9. Helt utrolig, for en uke siden snøøde det - og nå har jeg klippet plenen! Det går litt for fort i svingene til at jeg klarer å følge med.

  SvarSlett
 10. Hengekøye, ja. Hos oss ligger verandarestene der jeg pleier å ha hengekøyene...
  :-(
  Kos dere i pinsa!

  SvarSlett
 11. Så flotte bilder, du har så utrolig mange nydelige blomster i hagen din! Her har vi også hatt litt sommer. I går sol, og i dag var det ihvertfall varmt :-) Ha en fortsatt fin pinse!

  SvarSlett
 12. Nydelige bilder! Spesielt Irisen var fantastisk nydelig :) Du har så mye fint.

  Hittil har pinsen vært aldeles skjønn, jeg har bl.a klippet plenen for første gang i år. Og lukt. Og lukt :) Litt planting har det også blitt og ikke minst rusleturer for å se hva som dukker opp i bedene.

  Mine Martagon har klart seg fint i vinter og står struttende klare til å danne knopper. Jeg an skimte et par stykker. Og en ny har kommet ca 1 meter unna der jeg plantet dem. Kanskje jeg har fått med en liten løk når jeg har plantet i nærheten? Men kan ikke skjønne at jeg skal ha vært så tett innpå heller. Hagelivets små mysterier :)

  SvarSlett
 13. Hengekøyedag? Så fint:) Og hagen må nytes i godværet ja. Flotte blomsterbilder.

  :)

  SvarSlett
 14. Härliga bilder! Irisen var riktigt läcker!!
  Ha det gott!!

  SvarSlett
 15. Det har jammen kommet langt hos deg... Nydelige blomsterbilder:)

  SvarSlett
 16. hei og takk for besøket..

  du kan tro jeg krøp rundt å leste på skilt der ja.. valmuesøster krydde det av.. og jeg håper å få med meg blomstringen gjennom sommeren og høsten..

  men hvorfor får du de ikke til?? er de vanskelig ?? sikkert dumt spørsmål men jeg kan ingenting om disse..

  ha en trivelig kveld i alle fall :)

  SvarSlett
 17. Men så härligt somrigt..

  vilken iris maklöst vacker.
  Anika

  SvarSlett
 18. Sommer allerede hos deg, så godt! Her nyter jeg fremdeles vårfølelsen og ser fram mot sommeren. ;D

  Nydelige bilder... fornemmer både duften og følesen av sommer!

  Herlig!

  SvarSlett
 19. Fanastiske hagedilder! Det er så kjekt når det blomstrer. Ser hagen din er kommet litt lenger enn min, men det er kjekt å se hvordan hagen forandrer seg fra dag til dag nå.

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.