onsdag 19. mai 2010

Making eyes!

Ja gjett om jeg gjorde store øyne da jeg oppdaget denne irisen i dag morges. Den har det meget treffende navnet 'Making eyes'
Aldri før har noen iris sprunget ut så tidlig i min hage! Jeg hadde en runde for å sjekke alle de andre irisene også og det er faktisk et par til som står med store knopper.
Jeg skjønner meg ikke på disse Iris germanicaene, for enten så blomstrer de masse eller ingenting. De er så nydelige og jeg ønsker meg egentlig en hel haug av dem, men her så er de til tider ganske uvillige til å blomstre. Jeg planter dem med rhizomene tett på overflaten slik jeg har lært, men likevel er det noen som ikke vil. Lurer på hva jeg gjør feil?
Irisen er en av de jeg kjøpte i fjor og blomstrer for første gang her hos meg og jeg synes den er nydelig!Mens jeg sitter og skriver dette innlegget så kom jeg på at jeg ville sjekke ut denne irisen på nettet om den kanskje er en en veldig tidlig sort og søker etter Iris ger. 'Making eyes'. Og tidlig er den visst nok, men bildet  som følger med teksten jeg leste viser en helt annen iris enn min.  Lurer på om jeg har fått feil sort eller om det muligens er meg som har surret med navnelappene da jeg plantet?  Om det er 'Making eyes' eller ikke, - den kler iallefall det navnet.
Nå skal det bli spennende å se de andre irisene i blomst, kanskje dukker 'Making eyes' opp et helt annet sted.

14 kommentarer:

 1. Herligheten. Så vakker den var! Og kanskje navnelappen er forbyttet eller feil, for det har skjedd her noen få ganger.
  Utrolig fin da.

  :)

  SvarSlett
 2. Nydelig er den uansett navn. Kos deg med den. Jeg har kjøpt planter med spinnville navn fra gartneri flere ganger. Man ser det jo ikke før de blomstrer.

  SvarSlett
 3. Den var bare helt herlig den irisen! Nydelige farger på den. Jeg har også en iris som står med masse knopper nå, men den heter 'Bruno' tror jeg. Det er alltid mye feilmerking av navnesorter på iris, det vet jeg av egen erfaring. Men pene er de uansett navn. Plasser irisene rett i sola med veldig god drenering under og la de få maksimalt med sol. Da vil de før eller senere blomstre. Jeg har skrevet en pm til deg på hagegal :)

  SvarSlett
 4. Jeg ble helt målløs av det nederste bildet. Nyyydelig!
  Den var så vakker at det nesten ikke spiller noen rolle hva den heter ;)

  SvarSlett
 5. Ett konstverk - ett bländande konstverk!

  SvarSlett
 6. Nydelig var den:))
  Potten har jeg kjøpt på Nr 1 i
  Kristiansand,kanskje du også finner en.
  Ha fine vårdager i hagen.:))

  SvarSlett
 7. Ohhh..den var utrolig vakker! Noterte meg den med en gang i boken min :) Jeg ser at enkelte av mine germanica står i full knopp nå, plutselig var visst sommeren her med et brak!

  SvarSlett
 8. Vakker var den uansett navn.

  SvarSlett
 9. Treffende navn, riktig eller ikke. Den fikk i alle fall meg til å gjøre store øyne!

  SvarSlett
 10. Som vanlig er jeg helt blank når det gjelder blomsternavn :-) Denne blomsten er jo bare helt nydelig, så gøy det må være å ha en slik have!

  SvarSlett
 11. nydelig !! men det finnes en side for iris der du nok kan finne dine igjen..

  jeg stapper navnelappen og tar bilde med en gang for sikkerhets skyld:) hadde jeg ikke gjort det, ville jeg ikke ant hva som var hva:))

  ha en trivelig kveld

  SvarSlett
 12. Helt otrolig fantastisk vacker iris, verkligen i ögonfallande :)

  SvarSlett
 13. Vilken otroligt läcker färg din iris har. Jo, min tulpan är en vild sort men jag har inget namn för den var fel märkt.
  Ha det gott!

  SvarSlett
 14. Vilken fantastiskt vacker iris, färgen är otroligt läcker!
  Den nedre bilden är helt fantastisk, som ett konstverk!!
  Ha det gott!!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.