søndag 9. mai 2010

Tulipangleder

Tulipanene er godt i gang med blomstringen i disse dager, og jeg nyter synet av dem hver gang jeg tar en liten rusletur i hagen eller bare tar en titt ut av vinduene.


Navnene er jeg ikke så nøye med. Det kommer vel av at jeg aldri har vært helt sikker på å kunne beholde dem så lenge som til blomstringen kom. Men nå ser det ut til at rådyrenes herjinger har avtatt og jeg får beholde noen av mine tulipaner.


Fremdeles forsvinner noen i rådyrmagene, men ganske mange får lov å stå til blomstrineg er over. Kanskje det er på tide å lære seg noen tulipan navn? Jeg kan jo navnet på noen få, men slett ikke alle.


Disse på bildene her tror jeg er fra øverst , 'Angelique' (eller i allefall noe som likner på det). 'Purissima' og en hvit liljeblomstrende ukjent navnesort.

16 kommentarer:

 1. Ååå for et hææærlig syn! :)

  Her er det bare noen Darwinhybrider som har begynt, men det ser ikke ut som om det er så veldig lenge til tulipane kommer og jeg gleder meg villt. Dessverre begynner det å bli få tulipaner her for jeg har ikke vært særlig flink til å sette nye løk de to foregående år. Må nok fylle på litt til høsten ;)
  Vakre bilder du viser :)

  SvarSlett
 2. Så vakkert! Her er det bare tidlig tulipanene som blomstrer, og jeg krysser fingre og tær for at vi ikke får besøk av rådyr i år...
  Hilde

  SvarSlett
 3. Tulipaner er nydelige,og disse hadde såå lekker farve!
  Blomstrer såvidt noen hos meg også,unntatt på hytta,der spiser rådyrene dem!

  SvarSlett
 4. Nydelige er de uansett navn.

  SvarSlett
 5. Vakre!
  Her er det bare én potte, men de skal jeg til gjengjeld få knipset - jeg er bare så sløv med kameraet for tiden...

  SvarSlett
 6. blir så facinert når jeg kommer inn til dere hagegale :)) det er så mange spennende blomster og planter at øynene blir helt våt her..

  fordrar ikke gult men denne tulipanen var bare vakker!!

  Smart med den vogna du!! du får i alle fall nok trim :))

  Ha en god natt :))

  SvarSlett
 7. Så masse fine blomster du har, tulipaner er nydelig!!

  SvarSlett
 8. Så deilige! Purissima er en av mine favoritter, de står lenge og kommer igjen noen år. Her har ikke noen tulipaner begynt enda, noe hyggelig å vente på.

  SvarSlett
 9. Jeg blir SÅ imponert over dere som faktisk vet hva planter heter - jeg kaller tulpaner bare tulipaner jeg. Men nydelige er de uansett.

  Ha en flott mandag.

  SvarSlett
 10. Heldig du som får beholde noen av tulipanene. Rådyra er skikkelig grådig. Det kan jo jeg skrive under på, for her på hytta var det ikke en eneste tulipan igjen og det var mange hundre planter.
  Hjemme har jeg en del som står, som antagelig og forhåpentlig er på det fineste til 17.mai.

  I dag våknet vi til hvitt, ja det har snøa, men det forsvinner jo med en gang. De stakkars plantene må få sjokk av slikt.
  Ha en fin ny uke.

  SvarSlett
 11. Den første var bedårende vakker, nydelig bilde! Angelique er helt skjønn. Her er fremdeles tulipanene i knopp, men kommer det en varm dag med mye sol, springer de ut. De er på nippet :) Gleeeder meg!

  SvarSlett
 12. Ååå så vakkert! Så bra at rådyrene har funnet annet enn dine blomter å spise, for vi vil ha flere slike bilder - nydelig!

  SvarSlett
 13. Tusen takk for koselig kommentar:) Noen ganger blir en bare litt nedfor av andres utbrudd, derfor dukket frøken positiv opp denne helgen.
  Vi er alle forskjellige, som vårt langstrakte land, og da kan en óg tenke seg at noen trives i alle landsdeler uannsett.
  Noen blir aldri fornøyd, være seg vær, årstider eller landsdeler. Så i dag måtte frøken Positiv bidra litt her.

  Ha en fin fin uke:-)

  SvarSlett
 14. He..Glemte helt å kommentere tulipanene dine. Jeg har og sånn som den første her.De har ikke kommet i blomst enda denne våren. Men de kommer jo.
  Og så godt du ikke er så nøye med navnene også. Jeg kan endel av de, men må slå opp hver vår. Kanskje god hjernetrim for meg det?

  :-)

  SvarSlett
 15. Så vackra tulpaner!
  Hos mig har bara de allra tidigaste tulpanerna försiktigt börjat slå ut!
  Ha det gott!!
  //Margot

  SvarSlett
 16. Så nydelige tulipaner du har! 'Angelique' er en meget vakker tulipan. Her har ikke mine begynt enda, men det er ikke lenge til. Får håpe rådyrene holder seg unna. Jeg har gjødslet mine med blodmel, det skal etter sigende ha en avskrekkende virkning på rådyr pga. lukta.

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommetar!

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.